Ciolacu bate obrazul PNL pentru răzgândirea pe tema plății cu cash: „Nu știu dacă modificare plafoanelor e cea mai bună soluție”

0
Publicat:

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat că în momentul în care în Coaliție a fost discutată tema limitării prețurilor în numerar nimeni din PNL nu a avut de obiectat. De altfel, măsura ar fi venit de la specialiști, nu din interiorul partidelor.

Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

O să am prima întâlnire cu băncile, apoi cu IMM-urile. Nu e vorba de renunțare. Este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor e cea mai bună soluție. E o problemă la micii întreprinzători și să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu-și dorește acest lucru. De asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile (...)  să nu îngreunăm viața oamenilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, după ședința conducerii PSD.

Premierul României a explicat faptul că tot setul de măsuri legate de limitarea plăților în numerar a venit de la specialiștii din ANAF, nu pe filieră politică.

„Aceste măsuri au fost propuse de o măsură tehnică de la ANAF. Mi s-ar fi părut ca eu, ca prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți de la AnAF. Nu a fost o propunere politică. mai mult, ministrul de Finanțe a venit, cum e și normal. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanțe a venit și a zis: avem niște propuneri. În acel moment nu am văzut în Coaliție nicio voce”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Prioritatea mea, în primul și primul rând, e combaterea evaziunii fiscale. Vom vedea după discuțiile cu băncii foarte clar”, a conchis Marcel Ciolacu.

PNL vrea revizuirea măsurii

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că măsura limitării tranzacțiilor cash trebuie revizuită cât mai rapid, precizând că ori se revine la plafonul de 10.000 de lei, ori Guvernul va veni cu altă soluție.

Măsura de plafonare a plăților cash, cu care nu am fost de acord de la început… Eu am discutat cu ministrul de Finanțe ca această măsură să fie rezivuită. Revizuirea ei trebuie făcută cât mai rapid, pentru că nu avem o rețea de bancomate distribuite așa cum ar fi necesar”, a afirmat liderul PNL.

Președintele PNL a precizat că nu a fost de acord cu măsura, dar că totuși aceasta a fost decisă la nivelul coaliției PNL-PSD. „Nu a fost luată unilateral, a fost o decizie pe care am discutat-o și cu toții am înțeles la vremea respectivă că e o decizie asumată care contribuie la reducerea evaziunii fiscale, dar nu cred că cetățeanul este cauza evaziunii”, a afirmat Ciucă.

Întrebat cum ar trebui revizuită această măsură, Nicolae Ciucă a declarat: „Trebuie ori să se revină la 10.000 de lei, ori să vină după consultarea cu specialiștii”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite