Mobilizare pentru minivacanţa de Rusalii. Peste 25.000 de poliţişti scoşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început minivacanţa de Rusalii, iar Poliţia a luat măsuri specile. Peste 25.000 de poliţişti vor lucra în fiecare zi până marţi. Mobilizarea s-a dat şi la punctele de frontieră, întrucât se preconizează o creştere a valorilor de tranzit. Deja la Giurgiu sunt cozi foarte mari, timpii de aşteptare în vamă depăşind o oră.

Potrivit MAI, în minivacanţa de Rusalii vor fi organizate aproape o mie de manifestări publice, iar, în fiecare zi, 8.900 de poliţişti şi 6.600 de jandarmi vor fi în misiune, în teren.
”O atenţie deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, staţiunilor turistice de la munte şi de la mare, dar şi traseelor care converg spre lăcaşele de cult unde vor avea loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii”, precizează reprezentanţii MAI.

De asemenea, 1.500 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere naţionale, echipajele rutiere urmând să acţioneze cu 346 de aparate radar. În această perioadă, traficul rutier va fi monitorizat şi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

În condiţiile în care foarte multe persoane se vor afla în aceste zile în staţiunile de la munte, peste 170 de jandarmi montani sunt pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor care solicită ajutor, potrivit News.ro.

Şi peste 5.200 de pompieri şi paramedici vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în acest weekend, vor fi operaţionale cinci puncte de lucru ale IGSU şi SMURD, dotate cu echipaje pentru intervenţii la urgenţe medicale şi descarcerare, dar şi cu autospeciale de stingere a incendiilor.

Punctele de lucru sunt situate la kilometrul 19+ 900 de metri, kilometrul 65, kilometrul 105 – în localitatea Drajna, kilometrul 141 – în localitatea Feteşti şi la kilometrul 193 – în localitatea Valea Dacilor.

Totodată, în judeţul Constanţa vor fi operaţionalizate puncte de lucru temporare ale pompierilor şi paramedicilor SMURD în Mamaia, Vama Veche şi pe căile de acces în municipiul Constanţa dinspre Valu lui Traian, Ovidiu şi Agigea.

Cozi la graniţă

Circulaţia rutieră este aglomerată, joi, în Vama Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, unde s-a format o coloană de camioane care se întinde pe o distanţă de cinci kilometri, timpul de aşteptare pentru TIR-uri depăşind trei ore. Aglomeraţie este şi pe banda pentru autoturisme, şoferii trebuind să aştepte aproape o oră pentru a trece graniţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, Constantin Vasilache, coloana de TIR-uri se întinde pe o distanţă de aproape cinci kilometri.

Conform datelor furnizate pe aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru camioane este de aproximativ 200 de minute pentru a trece graniţa. Şi pentru autoturisme timpul de aşteptare ajunge la 50 de minute, în condiţiile în care numeroşi turişti care vor petrece minivacanţa de Rusalii în Bulgaria se îndreaptă către staţiunile din această ţară.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite