Mircea Costea, dat în urmărire de Poliția Română. Cumnatul lui Geoană, condamnat la 6 ani de închisoare

0
Publicat:

Ionuț Mircea Costea, fostul președinte al EximBank, a fost dată în urmărire de Poliția Română. Acesta a fost condamnat astăzi, 26 mai, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța.

Mircea Costea FOTO: Poliția Română
Mircea Costea FOTO: Poliția Română

Fostul președinte al EximBank a fost dat în urmărire de Poliția Română după ce acesta nu a fost găsit de autorități și nu s-a predat în urma deciziei instanței de astăzi. 

Poliția Română a arătat că Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în urmărire deoarece „împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei inchisorii, fiind condamnat la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma complicitatii”.

Instanța a descontopit pedeapsa rezultată de 7 ani de închisoare după cum urmează: 6 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de trafic de influență, 7 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, însă a dispus încetarea procesului penal pentru infracțiunea de trafic de influență ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale. De asemenea, Curtea Supremă a redus cuantumul pedepsei pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită de la 7 ani la 6 ani de închisoare.

Totodată, în același dosar, a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare și fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu pentru fapte de corupție. Acesta s-a predat Poliției la doar câteva ore de la anunțarea deciziei instanței și a fost escortat de către oamenii legii către penitenciar.

Cristian Boureanu a scăpat de închisoare, după ce Curtea Supremă a decis că faptele s-au prescris.

De asemenea, instanța confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite