Miniștrii de Externe ai ţărilor NATO vin la București pentru a discuta despre invazia în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Departamentului de Stat, secretarul de stat american Anthony Blinken va participa la o serie de consultări bilaterale în cadrul forumului.

Blinken va veni la București la sfârșitul acestei luni. Foto: EPA-EFE
Blinken va veni la București la sfârșitul acestei luni. Foto: EPA-EFE

Principalele teme ale întâlnirii miniștrilor de externe ale țărilor NATO de la București de la sfârșitul acestei luni vor fi invazia Federației Ruse în Ucraina, securitatea energetică, „provocările venite din China”.

Secretarul de stat Anthony Blinken va organiza consultări bilaterale cu o serie de colegi pe marginea forumului, se precizează într-o declarație scrisă publicată vineri de șeful serviciului de presă al Ministerului de Externe al SUA, Ned Price.

După cum reiese din document, Blinken „va vizita Bucureştiul <...> între 28-30 noiembrie”. Potrivit lui Price, printre subiectele cheie ale întâlnirii șefilor agențiilor diplomatice ale țărilor alianței se va invazia Federației Ruse, „implementarea noului concept strategic NATO, inclusiv provocările din RPC, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a-și dezvolta capacitatea de apărare și reacție și de a întări reziliența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova”.

Declarația clarifică faptul că la București, Blinken, împreună cu premierul român Nicolae Ciică, vor vizita o expoziție dedicată cooperării bilaterale. De asemenea, secretarul de stat al SUA va avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și ministrul de externe ucrainean Dmitri Kuleba.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri