Medalii donate unei facultăți. Liliana Năstase, fostă campioană mondială la atletism: „Să vă duceți copiii să facă sport”

0
Publicat:

Liliana Năstase, fostă atletă care a câștigat medalii la competiții naționale și internaționale, a donat o parte din trofeele obținute Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați.

Liliana Năstase și-a donat medaliile Facultății de Sport din Galați FOTO: Universitatea Galați
Liliana Năstase și-a donat medaliile Facultății de Sport din Galați FOTO: Universitatea Galați

Liliana Năstase este fostă campioană mondială la atletism, concurând în probele de heptatlon și de 100 de metri obstacole. Este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați și profesoară de sport încă din 1983.

A donat medaliile obținute

Fosta sportivă a decis că trofeele câștigate de ea la câteva competiții ar sta bine într-o vitrină de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați, așa că i le-a înmânat decanului Gabriel Talaghir. Acesta, la rândul său, i-a oferit fostei campioane o plachetă, prin care i-a mulțumit pentru gestul făcut.

„Studenții noștri vor putea să admire aceste medalii, și, de ce nu, să-i motiveze să facă și ei performanță în sport, dar și după ce devin antrenori”, a spus Gabriel Talaghir, decanul Facultății.

„Am fost, sunt și voi fi o susținătoare a sportului. Vă îndemn să vă duceți copiii să facă sport. Cel puțin 2-3 ore, cât sunt la antrenamente sau competiții, știți sigur că nu fumează sau beau alcool”, a spus Liliana Năstase la finalul ceremoniei de predare a medaliilor.

Aur la Campionatele mondiale de atletism 

Liliana Năstase este cunoscută în special pentru medalia de aur de la Campionatele mondiale de Atletism în sală din 1993. În plus a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 1991 și aurul la Campionatul European în sală din 1992.

A participat de două ori la Jocurile Olimpice. După retragerea sa din activitate a devenit antrenoare și a pregătit-o pe Ionela Târlea.

Liliana Năstase a reușit performanțe la campionate naționale, balcaniade, Cupa Europei și cu alți atleți din România, cum ar fi: Alina Munteanu (100 m), Ștefan Adrian (200 m), Sorin Drăghici (110 m garduri), Roman Răzvan (decatlon) și alții.

În 2004, Liliana Năstase a fost decorată cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă.

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite