Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă

0
Publicat:

Curtea de Apel București a decis condamnarea lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor, la 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă și executorie.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor în cazul accidentului de circulație petrecut în septembrie 2019. La această pedeapsă, magistrații au adăugat o treime din condamnarea de doi ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încă o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită de Iorgulescu în 2018 pentru complicitate la lipsire de libertate.

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare. 

Mario Iorgulescu a fost judecat în lipsă. Potrivit documentelor depuse la dosar de către avocații săi, se află internat într-o clinică din Italia.

De altfel, Iorgulescu Jr. nu a putut fi audiat de niciun judecător, nici măcar prin videoconferință.

Judecătorii au finalizat înseptembrie dezbaterile în dosarul în care Mario Iorgulescu (fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal) a fost condamnat în primă instanţă la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină). 

Cum s-a petrecut accidentul

Este vorba despre dosarul aflat în faza de apel legat de accidentul auto provocat de fiul lui Gino Iorgulescu în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Tragedia a avut loc după o petrecere la care  a participat în seara zilei de 8 septembrie 2019. Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, a aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Potrivit martorilor, s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

După terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

Prin București a gonit cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu). În intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Șoferul din cealaltă maşină a fost găsit aruncat pe jos, potrivit relatărilor martorilor.

După accident, la câteva zile, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite