MApN: Starea de sănătate a militarilor răniţi în Afganistan evoluează bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii români au fost răniţi în urma exploziei unui dispozitiv improvizat
Militarii români au fost răniţi în urma exploziei unui dispozitiv improvizat

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că starea de sănătate a celor trei militari răniţi în 25 septembrie în Afganistan şi spitalizaţi în continuare la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, evoluează foarte bine.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de MApN, militarii se află supravegherea unei echipe medicale complexe şi sunt asistaţi de un medic al Forţelor Terestre Române, care are şi rolul de ofiţer de legătură cu unitatea medicală americană.

În aceste zile, militarii sunt vizitaţi de către familie, care au mers în Germania pentru perioada 5 - 9 octombrie.

Sublocotenentul Oprea Florin urmează să se întoarcă în Teatrul de Operaţii Afganistan pentru a continua misiunea, iar evoluţia stării de sănătate a plutonierul Romilă Eduard şi a caporalului Neagu Marcel este favorabilă, adaugă sursa citată.

Cei trei militari români, din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi”, au fost răniţi în 25 septembrie, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan. În urma deflagraţiei a fost rănit şi un al patrulea militar, Costică-Victor Tarnovschi. MApN anunţa că acesta a suferit plăgi superficiale şi că îşi va relua în curând activitatea normală.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite