Managerul Institutului Oncologic ”Prof.Dr.Alexandru Treistioreanu” a fost reţinut de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul Polystart a fost reţinut de procurorii DNA

Managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Dan Straja, a fost reţinut de procurorii DNA joi noaptea. Acesta face obiectul unui dosar în care au fost desfăşurate percheziţii la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţii publice.

Dan Nicolae Straja a fost scos încătuşat din sediul DNA după aproximativ şase ore de audieri şi dus cu maşina în arestul Poliţiei Capitalei.

Acesta declarase, în momentul intrării sale în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu ştie cine sunt persoanele cu care instituţia pe care a condus-o a încheiat contracte, şi nici nu are habar de ce a fost chemat la DNA. Totodată, Managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', a mai susţinut că nu a primit niciodată mită.

În cadrul aceluiaşi dosar a fost reţinut un alt conducător de spital, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar Arseni”, Bogdan Păltineanu, manager la Institutul ”Ana Aslan” în perioada comiterii faptei de care este acuzat.

Păltineanu ar fi luat mită după ce a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a unor contracte, informează DNA.  Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro. Percheziţiile au fost la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spitalul Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite