Mai mulți angajați CFR, găsiți beți la serviciu: doi electromecanici, un șef de echipă de întreținere, cât și o femeie impiegat

0
Publicat:

În perioada 6 iunie – 30 septembrie, aproximativ 1.000 de angajați CFR au fost verificați cu aparatul etilotest, de către polițiștii de la Transporturi, alături de colegii lor de la Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române.

Angajați CFR, testați FOTO IGPR
Angajați CFR, testați FOTO IGPR

Mai mulți angajați au fost găsiți la muncă sub influența băuturilor alcoolice și s-au ales cu dosare penale. Printre aceștia, au fost doi electromecanici, un șef de echipă de întreținere, cât și o femeie impiegat. Controalele au avut ca scop prevenirea producerii accidentelor feroviare, potrivit comunicatului celor de la IGPR.

„Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători. Au acţionat poliţişti de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniţi de angajaţi feroviari, care au executat 495 de controale, au legitimat 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi au efectuat verificări în 232 de unităţi de cale ferată şi 145 de trenuri”, au comunicat cei de la IGPR.  

La data de 28 iunie 2023, ora 11.00, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au depistat un angajat în funcția de electromecanic, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 22 iunie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați, în cooperare cu un inspector de stat I.S.F. Galați, în urma unui control inopinat și testării cu aparatul alcooltest a unui șef de echipă de întreținere, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice.

La data de 22 august 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Brăila, în cooperare cu un inspector I.S.F. Galați, au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a unui electromecanic, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că electromecanicul  a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliției, apoi la o unitate spitalicească.

Controale FOTO IGPR
Controale FOTO IGPR

La data de 3 septembrie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Bărboși au fost sesizați despre faptul că o femeie,  având funcția de impiegat dispozitor în cadrul acestei stații, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galați, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite