MAE a confirmat decesul celor 2 românce, mamă și fiică, în incendiul devastator din Valencia

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat marți seara că autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului care s-a produs în urmă cu aproape o săptămână în Valencia. Este vorba despre 2 românce, mamă și fiică, date dispărute inițial.

Incendiu devastator la Valencia FOTO AFP
Incendiu devastator la Valencia FOTO AFP

Cele două românce, mamă şi fiică, locuiau chiar în apartamentul de deasupra celui în care a pornit incendiul, mai exact la etajul 8. De asemenea, ele stăteau cu chirie în clădirea care a fost cuprinsă de flăcările puternice. Vecinii spun că cele două nu au mai fost văzute din ziua incendiului devastator.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate. MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole, conform procedurilor. Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetățenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență” - se arată în comunicatul MAE.

Reamintim că un incendiu de proporţii a cuprins, joi, 22 februarie, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ provizoriu, 10 persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute.

Prietenii adolescentei care nu a mai fost văzută de joi au postat sute de mesaje pentru ea.

„Am confirmat informația că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape doi ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 și 18 ani și mama ei. (...) Portarul nu ne-a zis că erau în casă, că stau în apartamentul ăla, dar nu știm dacă erau în casă. Cert nu știm lucrul ăsta”, a spus Adriana Banu, administratorul complexului din Valencia.

Supraviețuitorii incendiului se vor putea muta în cele 131 de locuințe puse la dispoziție de autoritățile locale spaniole.

„Noi am rămas fără acte. (...) Autoritățile ne sprijină pe partea de cazare. Deocamdată, avem nevoie de haine. Nu avem absolut nimic”, a mărturisit, potrivit ProTV, Cătălin Ștefan, unul dintre locatarii ale căror locuințe au fost mistuite de foc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite