Două românce, mamă și fiică, care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit. Reacția MAE

0
Publicat:

Bilanțul incendiului care a distrus un bloc din Valencia indică zece morți, iar printre persoanele dispărute s-ar afla, însă, și două românce: mamă și fiică, potrivit ProTV.

Incendiul a fost devastator. FOTO AFP
Incendiul a fost devastator. FOTO AFP

Prietenii adolescentei care este de negăsit de joi au postat sute de mesaje pentru ea.

„Am confirmat informația că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape doi ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 și 18 ani și mama ei. (...) Portarul nu ne-a zis că erau în casă, că stau în apartamentul ăla, dar nu știm dacă erau în casă. Cert nu știm lucrul ăsta”, a spus Adriana Banu, administratorul complexului din Valencia.

Autopsiile pentru cele 10 cadavre găsite au fost finalizate, însă pentru trei dintre ele va fi nevoie de analize suplimentare.

MAE: „Autoritățile locale nu au confirmat existența unor cetățeni români printre persoanele dispărute”

Situația cu privire la cele două românce este neclară. Potrivit Ministerului român de Externe, dispariția lor nu a fost confirmată oficial de autoritățile spaniole.

„Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile spaniole competente în vederea verificării informațiilor cu privire la dispariția a doi cetățeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au confirmat existența unor cetățeni români printre persoanele dispărute”, a transmis MAE.

Supraviețuitorii incendiului se vor putea muta în cele 131 de locuințe puse la dispoziție de autoritățile locale spaniole.

„Noi am rămas fără acte. (...) Autoritățile ne sprijină pe partea de cazare. Deocamdată, avem nevoie de haine. Nu avem absolut nimic”, a mărturisit, potrivit ProTV, Cătălin Ștefan, unul dintre locatarii ale căror locuințe au fost mistuite de foc.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite