Liviu Pop a mers la Parchetul ICCJ pentru a vedea o sesizare a ANI la adresa sa: Nu este niciun document înregistrat

0
0
Liviu Marian Pop
Liviu Marian Pop

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers, luni dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme pentru a vedea o sesizare a Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa lui.

El a spus că nu este nimic înregistrat la procurori, nici măcar "comunicatul sec al ANI".

"Nu este nimic înregistrat la Parchet. În acest caz există doar comunicatul sec al ANI, care nu este înregistrat", a afirmat Liviu Pop la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

El a spus că este vorba despre un atac nepermis din partea unei instituţii a statului şi despre o "manipulare" în plină campanie electorală, apreciind că oamenii nu ar fi trebuit să afle de la televizor eventuale acuzaţii, ci din documente.

Ministrul a precizat că în aceste condiţii îşi va căuta un avocat şi vor decide împreună cum să atace sesizarea ANI şi să solicite daune morale.

"Trebuie să începem să luăm atitudine, nu putem sta cu mâinile în sân", a mai spus Pop, reiterând că în acest caz este vorba despre o manipulare politică în campania electotrală.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

ANI anunţa, vineri, că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală şi indicii de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul lui Liviu Pop.

În 15 mai 2012, Pop a fost desemnat în funcţia de ministru interimar al Educaţiei, în prezent deţinând funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social.

În perioada 1 decembrie 2007-17 mai 2012, Pop a exercitat funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Ulterior numirii în funcţia de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a emis Ordinul 4.271/29 mai 2012 de modificare a Ordinului comun 4.576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea reţinerea cotizaţiei sindicale de către unitatea de învăţământ, ordin contestat în instanţă de federaţiile sindicale din învăţămant, inclusiv de FSLI, instanţele de judecată pronunţându-se în sensul menţinerii ordinului comun ca fiind temeinic şi legal, potrivit ANI.

Astfel, potrivit ANI, Liviu Pop, în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila comitere a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice de Liviu Pop.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a arătat, vineri, că informaţiile privind asigurarea unor avantaje patrimoniale FSLI de către ministrul Liviu Pop sunt "dezinformări crase" apărute în prima zi de campanie electorală.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri