Ce spune Kovesi despre candidatura la prezidențiale: Întotdeauna poți să găsești motive să te răzgândești

0
Publicat:

Laura Codruța Kovesi susține că nu va candida la prezidențiale din 2024. Procurorul-șef al Parchetului European a subliniat că dorește să își ducă actual mandat la capăt, dar oricând poate reevalua situația.

Laura Codruța Kovesi nu se gândește la alegerile prezidențiale FOTO: AFP
Laura Codruța Kovesi nu se gândește la alegerile prezidențiale FOTO: AFP

Întotdeauna poți să găsești motive să te răzgândești, dar eu îmi mențin afirmația. Mandatul meu e de 7 ani și o să-l duc la capăt. Mai am 4 ani și pot să fiu mult mai eficientă aici, pot să obțin mult mai multe lucruri. Lucrăm împreună cu DNA-ul, nu mai sunt singuri, că pentru o perioadă asta a fost impresia” , a declarat Laura Codruța Kovesi în cadrul unei interviu acordat spotmedia.ro.

Procurorul-șef al Parchetului European  susține că „dacă vreodată, prin absurd, voi face ceva, eu voi fi cea care va anunța” și precizează că „am spus că nu candidez, eu când spun un nu, e nu”.

Ridicarea MCV: Autoritățile și-au făcut treaba

În ceea ce privește ridicarea MCV, Laura Codruța Kovesi susține că este familiarizată cu acest mecanism, însă nu a urmărit criteriile. „Din 2006 sunt familiarizată cu acest mecanism. Nu am mai urmărit exact criteriile și ce s-a întâmplat, dar și EPPO a trebuit să contribuie cu măsurile organizatorice pentru înființarea EPPO România”, a precizat acesta pentru sursa citată.

De asemenea, Kovesi a precizat că autoritățile române și-au făcut treaba, iar Parchetul European este mulțumit. „Autoritățile și-au făcut treaba, poate nu atât de repede pe cât ne-am fi dorit. MJ, DNA, MAI și-au făcut treaba și suntem mulțumiți. Noi am comunicat CE că lucrurile s-au implementat” , susține procurorul-șef al Parchetului European. 

Întrebată de deschiderea dosarului la nivel european pe speța milioanelor de vaccinuri comandate de Comisia Europeană, șefa EPPO a precizat: „Îmi păstrez bunul obicei de a nu comenta ce spun politicienii. Printre sutele de sesizări am primit și de la cetățeni din România, dar mă refer la declarațiile politice

Întâlniri cu șefii DNA și Parchetului General

Șefa EPPO s-a întâlnit cu șefii marilor parchete. „Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Bologa, alături cu persoane din conducerea instituției, s-au întâlnit în după amiaza zilei de marți, 18 octombrie 2022, la sediul DNA, cu Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al Parchetului European (EPPO), aflată într-o vizită oficială în România alături de alți reprezentanți ai instituției europene. Reprezentanții Parchetului European au remarcat sprijinul acordat de DNA în operaționalizarea și eficientizarea Structurii de suport a procurorilor delegați europeni din România. Menționăm că, prin lege, DNA a fost desemnată să asigure sprijin Parchetului European în ce privește infrastructura, asigurarea de personalul auxiliar, ofițeri de politie și specialiști, precum și suport logistic. Discuțiile au vizat, de asemenea, îmbunătățirea și extinderea cooperării interinstituționale în domeniile în care DNA și Parchetul European au competență partajată și anume combaterea corupției transfrontaliere și a fraudei cu fonduri europene", a transmis DNA. 

Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, ocazie cu care cei doi oficiali români au agreat necesitatea lansării unei proceduri de recrutare a procurorilor europeni delegați, având în vedere că nouă posturi din schema națională sunt vacante. De asemenea, au discutat depsre problematica Legii privind avertizorul de integritate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite