Kovesi, în România: ce a discutat cu procurorul general

0
Publicat:

Şefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, a avut o întrevedere, marţi, cu procurorul general Gabriela Scutea, dar și cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Au fost discutate mai multe teme, printre care organizarea de cursuri de formare profesională şi vizite de studiu la EPPO, dar şi necesitatea completării schemei de procurori delegaţi europeni din România.

Laura Codruţa Kovesi / Foto: EPA-EFE
Laura Codruţa Kovesi / Foto: EPA-EFE

Aflată într-o vizită oficială în România, Kovesi şi-a exprimat aprecierea cu privire la eforturile Ministerului Public întreprinse pentru operaţionalizarea în România a EPPO, precum şi pentru performanţele procurorilor europeni delegaţi din România, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

De asemenea, la propunerea procurorului general Gabriela Scutea, reprezentanţii EPPO au arătat că intenţionează să împărtăşească cu Ministerul Public din România bunele practici pe care le-au dezvoltat în relaţia cu alte state membre.

Kovesi a precizat că, la nivelul EPPO, pot fi organizate vizite de studiu şi de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigaţiilor financiare.

De asemenea, EPPO poate desemna experţi pentru traininguri organizate de Ministerul Public,  scrie Agerpres.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi şi-a exprimat interesul pentru completarea schemei de procurori delegaţi europeni din România.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite