Iulian Dumitrescu contestă controlul judiciar. Măsura împiedică exercitarea funcției de șef al CJ Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Dumitrescu a contestat controlul judiciar impus de instanță, potrivit Digi24. Măsura care îi interzice să exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Iulian Dumitrescu a depus o contestație la Tribunalul București privind măsura controlului judiciar, impusă de instanță, iar cererea politicianului va fi judecată joi, 8 februarie, potrivit Digi24. În aceeași zi el trebuie să meargă și la poliție, obligație impusă prin controlul judiciar.

În perioada controlului judiciar, Iulian Dumitrescu nu are voie să își exercite funcția de președinte la Consiliul Județean Prahova.

În cazul în care Tribunalul București va admite contestația politicianului, Dumitrescu se va putea întoarce în fruntea CJ Prahova. 

Nu își poate exercita funcția timp de 60 de zile

Ca urmare a plasării sub control judiciar, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații, Iulian Dumitrescu a primit și interdicţia de a-şi exercita funcţia de președinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova pentru o perioadă de 60 de zile.

Măsura a fost impusă în urma unor percheziții la domiciul politicianului. Dumitrescu ar fi cheltuit aproape 600.000 de euro doar într-un an și jumătate pe produse de lux și vacanțe în Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa, fapt care a atras atenția procurorilor.

Ancheta DNA a arătat neconcordanțe între câștigul obținut de liberal și cheltuielile sale, fiind astfel descoperite sume de bani nedeclarate de politician.

În același dosar mai sunt anchetați sora și cumnatul politicianului, fiind implicați într-o societate comercială care avea contracte cu Consiliul Județean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, și ale cărei acțiuni au fost vândute la preț supraevaluat și în urma întocmirii unor acte false, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite