Lovitură de teatru în dosarul vaccinărilor fictive din Neamț. Magistrații au anulat interceptările în cazul a doi inculpați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul unor vaccinări fictive înregistrate în Neamţ, în timpul pandemiei, a luat o turnură neaşteptată după ce magistraţii au decis anularea interceptărilor în cazul unei doctoriţe şi al unui preot și restituirea cauzei la anchetatori pentru refacerea probatoriului

Cazuri de imunizări false au fost mai multe prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul
Cazuri de imunizări false au fost mai multe prin Neamț FOTO Arhiva Adevărul

După cercetările efectuate de procurori şi poliţişti, care vizau patru persoane, medicul Daniela Grosu, preotul Mario Doro Ciucanu, asistenta Cristina Munteanu şi un intermediar, Nicolae Timofte, toate au fost arestate preventiv o perioadă, după percheziţiile care au avut loc în luna martie a anului trecut.

A urmat trimiterea în judecată, procesul terminându-se doar pentru Timofte, care a recunoscut acuzaţiile aduse în cazul vaccinărilor fictive, fiind condamnat la 1 an şi 7 luni de închisoare cu suspendare.

După ce s-a terminat procedura de Cameră preliminară de la Tribunalul Neamţ, medicul şi preotul au contestat concluziile la Curtea de Apel Bacău.

Restituirea cauzei la anchetatori

Zilele trecute a venit verdictul, magistrații stabilind nulitatea absolută a interceptărilor ambientale: „În baza art. 347 alin 3 Cprpen rap la art. 346 alin.3 lit. c C.proc.pen. şi art. 345 alin 3 Cprpen dispune restituirea cauzei cu nr. 1056/P/2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ“, conform Curţii de Apel.

În acest caz, pe 22 martie 2022, anchetatorii au făcut 24 de percheziţii în Neamţ, Iaşi şi Bacău, 14 persoane au ajuns la audieri, iar patru au fost arestate. Din cercetări a reieşit că, în perioada cuprinsă între iunie 2021 - martie 2022, mai multe persoane s-au implicat în eliberarea de certificate false, care atestau imunizarea contra COVID-19.

Acuzaţiile aduse au fost fals informatic, trafic de influenţă, luare de mită, complicitate la luare de mită şi complicitate la fals informatic. Suspiciuni despre activităţile infracţionale au apărut în momentul în care pe platforma Rovaccinare comuna Gâdinţi apărea cu o rată de imunizare de circa 34,%, în condiţiile în care medicul raportase mai multe.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mijloace de probă, care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 lei“, anunţa Poliţia Neamţ.

Amatorii de acte măsluite plăteau până la 250 de euro, iar pentru probarea faptelor au fost folosiţi investigatori sub acoperire.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite