ÎPS Teodosie, pus sub acuzare de DNA pentru cumpărare de influență | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a fost pus sub acuzare de DNA pentru cumpărare de influență, alături de unul dintre consilierii săi.

ÎPS Teodosie este acuzat de cumpărare de influență
ÎPS Teodosie este acuzat de cumpărare de influență

Ilie Petre, consilierul pe probleme economice al Arhiepiscopiei, este acuzat de complicitate la cumpărare de influență.

"În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului", transmit procurorii.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, informează DNA.

Punerea sub învinuire vine ca urmare a unei anchete a jurnaliştilor Recorder, în care apare Arhiepiscopul Tomisului, filmat în timp ce negociază detaliile afacerii, inclusiv comisionul de 20% din banii ce urmau a fi obținuți de la stat. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite