Spectacol cu ÎPS Teodosie la înălțime. În ce s-a urcat arhiepiscopul pentru a sfinți crucea de pe turla unei biserici din Agigea | VIDEO

0
Publicat:

Arhiepiscopul Tomisului, în vârstă de 67 de ani, s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea, județul Constanța.

Teodosie s-a urcat în nacelă să ajungă la crucea de pe turla bisericii
Teodosie s-a urcat în nacelă să ajungă la crucea de pe turla bisericii

Arhiepiscopul Teodosie a obișnuit publicul cu purtările sale excentrice. A fost filmat sfințind apele urcat pe o cisternă, sfințit cruci de biserici cocoțat pe acoperișuri etc.

Duminică însă, el s-a urcat într-o nacelă cu care a fost înălțat până la turla bisericii unde avea să sfințească crucile.

Imaginile au fost postate pe o pagină de Facebook iar reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat că au fost luate toate măsurile de siguranţă.

„În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante. Prima variantă – erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial, atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului. Cea de-a doua variantă – cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor. Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”, a explicat, pentru news.ro, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat duminică slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din localitatea Agigea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite