Ioan Crișan, afaceristul care a murit în 2021 în atentatul cu bombă de la Arad, avea afaceri în domeniul piscicol. Împrumutase mulți bani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Crişan, omul de afaceri care a murit în explozia din parcarea unui supermarket din Arad, care ar fi fost pusă la cale de fiica lui în anul 2021, era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea.

Ioan Crișan, bărbatul mort în atentatul de la Arad. FOTO: captură video
Ioan Crișan, bărbatul mort în atentatul de la Arad. FOTO: captură video

Despre Ioan Crişan, afaceristul mort pe 29 mai 2021 în atentatul cu bombă de la Arad, se știe că a lucrat 25 de ani ca electronist la Aeroportul Arad, iar apoi s-a ocupat de transporturi şi a ajuns să-şi transforme pasiunea pentru pescuit într-o afacere.

Crişan avea afaceri în domeniul piscicol, fiind singurul crescător de somn african din România

Aceasta a înfiinţat prima crescătorie de somn african din România, în fosta Fabrică de Cânepă din Iratoşu.

În 2013, Crişan declara  că are 22 de bazine, din care 15 erau pline cu somni de diferite dimensiuni, de la 250 g la 15 kg. Ioan Crişan mai spunea atunci că a făcut investiţii şi a modernizat şi automatizat ferma.

Crişan a început afacerea în 2007, cu un împrumut de la bancă şi prieteni, de 260 de mii de euro.

 Cu aceşti bani a cumpărat 50 de hectare de teren, utilaje şi peşte.  Fabrica de cânepă din Iratoşu, unde se află crescătoria de somni africani, s-a deschis în anul 1930, devenind în timp una dintre cele mai renumite din ţară.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma deţinută de Crişan, Crimatex SRL, a avut în 2020 un număr de 14 angajaţi, o cifră de afaceri de trei milioane de lei şi un profit de 57.000 de lei. În 2019, la o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, Crimatex a avut pierderi de peste 400.000 de lei. În 2017 şi 2018, firma lui Crişan a raportat, însă, un profit de peste 500.000 de lei. 

Ioan Crişan, care în 2021 avea 66 de ani, a murit după ce maşina în care se afla, o limuzină Mercedes, a explodat în condiţii suspecte în parcarea unui supermarket Profi. Afaceristul pleca din parcare în momentul în care maşina sa a sărit în aer, bubuitura fiind auzită de la distanţă.

La mai bine de trei ani de la evenimente, anchetatorii spun că fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis de o bombă plasată în mașina sa, Laura Crișan, ar fi cea cea care ar fi comandat atentatul. Ea ar fi fost ajutată de trei prieteni ai milionarului ucis, iar bomba ar fi fost plasată de asasini plătiți, care acum s-ar afla în alte țări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite