Doi ani de la atentatul cu bombă din Arad care zguduia România. Niciun rezultat al anchetei

0
Publicat:

România a fost zguduită, în urmă cu doi ani, de vestea unui atentat cu bombă petrecut la Arad. Mașina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat, în dimineața de 29 mai 2021, provocând moartea acestuia.

Mașina în care a murit Ioan Crișan din Arad SURSA Arhivă
Mașina în care a murit Ioan Crișan din Arad SURSA Arhivă

La doi ani de la atentat, ancheta este în acelaşi stadiu, chiar dacă procurorul general al României a spus, în urmă cu câteva săptămâni, că au fost audiate peste 400 de persoane în acest caz.

Anchetatorii români colaborează cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac. Până acum au dat declarații 400 de persoane (prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut). Au fost sute de ore de înregistrări, dar momentan nu s-a ajuns la audierea unor persoane din cercul de suspecți”, a declarat Alex Florin Florența, procurorul general al României.

Mașina a explodat

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai 2021, în explozia maşinii sale, pe o stradă din Arad. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a arătat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer. 

Primii care au intervenit la fața locului în acea dimineață au fost pompierii. Aceștia au descoperit cadavrul făcut scrum al omului de afaceri. 

În data de 31 mai 2021, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

La acea vreme, anchetatorii luau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

În atac a fost folosit un exploziv de mare putere, potrivit concluziilor procurorilor, iar ancheta se desfășoară în continuare in rem.

Omul de afaceri Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est.

Ultimele ore din viaţa omului de afaceri Ioan Crişan

Anchetatorii au refăcut şi traseul omului de afaceri din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei.

Ioan Crişan a ajuns vineri seara acasă, 28 mai 2021, în jurul orei 21.00, într-un cartier din Arad, unde locuia alături de soţie. Maşina a rămas pe locul de parcare pe care omul de afaceri îl folosea, toată noaptea.

A doua zi, Crișan a plecat de dimineaţă de acasă, în jurul orei 6.30. La ora 6.45 a parcat în locul unde a avut loc deflagraţia.

A lipsit din maşină timp de 10 minute, a fost la un bar din zonă unde mergea în mod curent dimineaţa pentru a bea cafeaua şi s-a urcat din nou la volan în jurul orei 6.55. După câteva zeci de secunde, maşina a sărit în aer.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 7.00, după ce mai mulţi trecători au încercat să stingă flăcările care creşteau, însă, în intensitate, aşa că au cerut ajutorul pompierilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite