Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Mangalia care a întrebat dacă unul dintre morții de la 2 Mai este în sala de judecată

0
Publicat:

Inspecția Judiciară a precizat, vineri, că s-a sesizat după modul cum s-a comportat o judecătoare care se ocupă de „Cazul 2 Mai”, care a ultimul termen a întrebat dacă în sală este și una din persoanele care au decedat în august 2023, în urma accidentului.

Accident 2 Mai Vama Veche jpg

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu față de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arată Inspecția Judiciară, într-o informare de presă, intrată în posesia „Adevărul”. 

Primul termen, pe fond, al cumplitului accident rutier produs la 19 august 2023 s-a judecat, joi, pe rolul Judecătoriei Mangalia. Toate părțile implicate au fost chemate în fața magistraților. Vlad Pascu nu s-a prezentat la instanță, el fiind audiat prin videoconferință.

  Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl tânărului mort în accident dacă fiul său e în sală, potrivit Digi24. Părintele a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei. 

Tatăl tânărului mort:  Judecătoria Mangalia nu este... când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală... N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi vrea buletinul. M-am uitat la el.

Reporter: Ce vedeați, ce simțeați?

Tatăl tânărului mort: Un nemernic.

Reporter: Ce-ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

Tatăl tânărului mort: M-am uitat în jos, n-am mai putut să mă uit în ochii lu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite