Înșelătoria cu lei vechi se extinde în Europa. Un tânăr le-a dat escrocilor 150 de euro pe o bancnotă fără valoare

0
Publicat:

Leii vechi, de mare valoare, în străinătate! Este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie, găsită de escrocii români. Un astfel de caz a avut loc, recent, în Germania. Mai exact, un tânăr a fost păcălit să ofere 150 de euro, în schimbul unei bancnote fără nicio valoare.

Bancnote lei vechi FOTO OLX
Bancnote lei vechi FOTO OLX

Tânărul a povestit cum a fost oprit într-o parcare din apropierea pădurii Tambach, din Germania, de către o familie, care susținea că se află într-o situație disperată. Au pretins că benzina nu le mai ajungea decât pentru 20 de kilometri și nu aveau euro, doar lei românești. Ei au spus că îi oferă suma de 1.000 de lei, în schimbul a 150 de euro.

Euro, în schimbul leilor...vechi

Incidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 21:00, potrivit pubicației Știri Diaspora. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din Röhn, a descoperit, ulterior, că banii care îi fuseseră înmânați nu aveau nicio valoare.

Miercuri seară, în jurul orei 21.00, un tânăr de 20 de ani din Röhn a fost oprit de o familie într-o parcare pentru drumeți de pe B 303, chiar înainte de pădurea Tambach, făcând cu mâna. Familia a pretins că se află într-o situație de urgență. Benzina nu le ajungea decât pentru 20 de km și nu aveau valută națională pentru benzină și mâncare, ci doar LEI românești. La cererea familiei, ambele părți au condus împreună până la o bancă din Scheuerfeld. Aici, tânărul a înmânat 150 de euro în numerar și a primit în schimb 1000 de LEI românești. Puțin mai târziu, tânărul și-a dat seama că bancnotele românești erau complet lipsite de valoare, depășite și nu mai erau valabile, și că fusese păcălit, se arată în comunicatul poliției.

Suspecții sunt, acum, căutați de oamenii legii, care au cerut ajutorul martorilor.

Familia suspectă era, evident, un cuplu din Ungaria, ambii în vârstă de aproximativ 35 de ani. Aceștia erau însoțiți și de un copil mic de 2 ani. Femeia era micuță și ușor corpolentă, iar bărbatul avea o înălțime de aproximativ 180 cm și o constituție puternică. Familia folosea un autoturism argintiu, probabil înmatriculat în Ungaria, care era vizibil avariat în partea din spate. Deocamdată nu se cunoaște numărul de înmatriculare al vehiculului, au mai transmis polițiștii.

Se pare că astfel de escrocherii ar reprezenta o nouă modă, cazul nu este nicidecum unul singular.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite