IGPR: 19 persoane, reţinute după anihilarea grupării care a prejudiciat statul cu opt milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Un număr de 19 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma percheziţiilor şi audierilor efectuate, luni, pentru anihilarea unei grupări de evazionişti care a creat un prejudiciu de peste opt milioane de euro, potrivit Poliţiei Române.

Marţi, 14 suspecţi vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, se precizează într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR.)

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat, luni, că o grupare de evazionişti, care derulau operaţiuni ilegale, prin 24 de societăţi în Bugaria şi Ungaria, a fost anihilată, una dintre acuzaţiile aduse referidnu-se la înregistrarea fictivă a 10.000 tone de zahăr la SC Zahărul Corabia, prin care statul a fost păgubit cu 6,3 mil. lei.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat în evaziune fiscală", a informat DIICOT.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 24 de societăţi comerciale, pentru derularea de activităţi de comerţ ilegale cu zahăr sau alte mărfuri.

Astfel, ca mod de operare, acuzaţii au înfiinţat în Bulgaria şi Ungaria, societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de plata TVA.

În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de către membrii gruparii.

Prejudiciul total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 8.000.000 de euro.

Zece percheziţii domiciliare au avut loc, luni, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Ilfov, la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de către aceştia.

Potrivit IGPR, în urma percheziţiilor, au fost puse în executare 18 mandate de aducere. Toţi cei aduşi la audieri şi încă o persoană implicată în acest caz au fost reţinuţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite