Gregorian Bivolaru a câştigat la CEDO. România trebuie să-i plătească daune liderului MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CEDO a hotărât marţi că liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil şi a stabilit că România va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 1.200 de euro, plus cheltuielile de judecată.

Concret, judecătorii de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului s-au pronunţat în cazul România versus Bivolaru şi au constatat că a fost încălcat un articol din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului privind dreptul la un proces echitabil şi în termen rezonabil. 

Potrivit Mediafax, cazul face referire la  la condamnarea lui Gregorian Bivolaru pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o persoană minoră.

Totodată, CEDO a respins reclamaţiile formulate de Bivolaru privind „judecarea sa în absenţă şi lipsa unui remediu efectiv la încălcarea dreptului la respectarea vieţii private şi de familie prin interceptarea telefoanelor”. 

În ceea ce priveşte daunele, CEDO a decis ca statul român să îi plătească liderului MISA suma de 1.200 de euro, cu titlu de daune morale şi alţi 5.000 de euro pentru a acoperi costurile şi cheltuilelile reclamantului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite