Generalul Teodor Incicaş: În domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice există un potenţial uriaş

0
Publicat:

România are un potenţial "uriaş" în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice, a afirmat, joi, şeful Direcţiei Generale de Armamente din cadrul MApN, generalul Teodor Incicaş. 

Generalul Teodor Incicaş
Generalul Teodor Incicaş

El a avut o intervenţie în cadrul Conferinţei privind cooperarea în industria de apărare Republica Coreea - România, organizată la Bucureşti.

"Industria noastră de apărare este obligată să se adapteze la tehnologia modernă", a subliniat Incicaş, care a adăugat că "Republica Coreea va deveni un partener important pentru România".

"Credem că această colaborare a noastră va aduce beneficii ambelor părţi. În acelaşi timp, vreau să subliniez că în România există firme care au potenţialul de a fi partenere ale companiilor coreene în domeniile de cercetare şi dezvoltare, datorită potenţialului pe care îl au", a completat Teodor Incicaş.

Viceministrul Administraţiei Programului de Achiziţii pentru Apărare din Coreea de Sud (DAPA), Hwan Seug Kang, a declarat, pentru AGERPRES, că reuniunea organizată la Bucureşti constituie o ocazie de dezvoltare în continuare a colaborării cu România, cu accent pe industria de apărare.

El a subliniat importanţa Parteneriatului strategic dintre România şi Coreea de Sud fondat în urmă cu 15 ani.

''Cele două ţari au stabilit relaţii diplomatice şi au promovat relaţiile la nivel de parteneriat strategic, aşadar promovăm cooperarea în industria de apărare, dar şi în ceea ce priveşte centralele nucleare. Această conferinţă va fi un prilej de a ne dezvolta în continuare cooperarea cu România, cu accent pe industria de apărare, şi ne aşteptăm în special la un rezultat substanţial de la această conferinţă. Ea este locul unde companii de frunte din domeniul apărării din Republica Coreea îşi prezintă produsele'', a spus Hwan Seug Kang.

La conferinţă au participat peste 120 de factori de decizie din Republica Coreea şi din România cu expertiză recunoscută în domeniul apărării, precum oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului, reprezentanţi ai companiilor din industria de apărare, mass-media, mediului academic şi organizaţiilor neguvernamentale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite