Furtul de la McDonald’s, pedepsit. Condamnările primite de hoții cu un tupeu incredibil VIDEO
0Hoții din Timișoara care au dat dovadă de un tupeu incredibil, furând din poșeta unei femei aflate într-un restaurant McDonald’s plin cu oameni, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare.
Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul celor doi hoți care au furat un portofel în care se afla un card de pe care au retras, cu ajutorul codului PIN găsit în portofel, peste 5.000 de lei.
Furtul a avut loc în 24 octombrie 2022, în jurul orei 15.20. Victima se afla în restaurantul McDonald’s din centrul Timișoarei, iar la scurt timp după ieșirea din restaurant a fost notificată pe telefon că de pe card i-a fost retrasă suma de 5.000 de lei. Verificându-și poșeta, femeia a constatat că îi lipsește portofelul în care avea 150 de lei, buletinul, un card bancar și mai multe carduri de cumpărături.
Femeia le-a declarat polițiștilor cărora le-a reclamat furtul că pe toată durata cât s-a aflat în interiorul restaurantului McDonald’s nu a observat nicio persoană suspect.
Camerele de supraveghere din restaurantul McDonald’s au surprins, însă, momentul în care, dând dovadă de un tupeu incredibil, cei doi hoți acționează furându-i femeii portofelul din poșeta aflată lângă ea, pe banchetă.
„Nu pot să cred. Nu am văzut, nu pot să cred. Nu am văzut nimic”, se aude femeia exclamând pe fundalul imaginilor publicate de opiniatimisoarei.ro.
Pe baza imaginilor, hoții au fost prinși, polițiștii descoperind că unul este recidivist eliberat condiționat, iar celălalt are un bogat trecut infracțional, dar fără atragerea recidivei.
Atât în cursul anchetei, cât și în cursul procesului, hoții au recunoscut fapta, achitând prejudiciul integral. În urma acestei situații, victima și-a retras plângerea, iar acuzațiile de furt au fost șterse. Totuși, cei doi au fost judecați pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, pentru care nu se poate retrage plângerea.
În urma procesului, cei doi hoți au fost condamnați definitiv la un an și opt luni, respectiv doi ani de închisoare cu executare.
„Perseverenţa infracţională a inculpaţilor conferă faptelor săvârşite o gravitate sporită, comportamentul infracţional al acestora creând un real pericol pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta lăsarea lor în libertate, constând într-un grad ridicat de probabilitate de comitere a noi fapte penale de acelaşi tip, cu evidenta şi directa consecinţă a afectării securităţii relaţiilor sociale normale din comunitate, izolarea acestora de mediul normal social fiind benefică securităţii sociale, întrucât aceştia, prin comportamentul infracţional manifestat, nu conştientizează implicaţiile juridice ale conduitei lor, făcând dificilă asimilarea unor valori prosociale şi adoptarea unui comportament dezirabil social”, se arată în sentința de condamnare a celor doi hoți.
Judecătorii au mai arătat că este necesară aplicarea unei pedepse care „să-şi atingă scopul de reeducare“, prin izolare temporară de societate. Magistrații consideră că executarea pedepsei în regim de detenţie este „singura în măsură să realizeze scopul educativ şi de exemplaritate al acesteia“, precum şi „îndreptarea atitudinii inculpaţilor faţă de comiterea de infracţiuni, dar şi o constrângere corespunzătoare încălcării legii penale”.
„Cu privire la persoana inculpaţilor, instanţa a constatat că aceştia nu au o ocupaţie stabilă, nu au avut şi nu au asigurate sursele de subzistenţă din muncă onestă, existând astfel riscul comiterii şi pe viitor a unor alte fapte de natură penală, instanţa reţinând totodată că aceştia au mai fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului, dând dovadă de perseverenţă infracţională”, se mai arată în sentința de condamnare a celor doi hoți.