Gafă judiciară de proporţii: proxenet din Clanul Gruia, eliberat din greşeală din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Un proxenet din Clanul Gruia a fost eliberat din greşeală din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, potrivit unor surse judiciare. Gafa autorităţilor vine la o zi după ce şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, înconjurat de mascaţi înarmaţi a anunţat instituirea unor dispozitive speciale de poliţişti de ordine publică, mascaţi şi jandarmi în urma uciderii liderului clanului Duduianu, Emi Pian.

Membrii Clanului Gruia controlează o parte din activităţile ilegale din Sectorul 4 al Capitalei: comerţul cu fier vechi, tâlhăriile, recuperările de bani sau taxele de protecţie sau proxenetismul.

Eliberarea din greşeală a proxenetului Marian Gruia vine la o zi după ce şeful  Poliţiei Capitalei dădea asigurări că bucureştenii nu au motive să fie îngrijoraţi în urma conflictului în care liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, a fost înjunghiat în plină stradă. 

„Am instituit, încă de azi-noapte, dispozitive speciale de siguranţă publică în sectoarele 5, respectiv 2, dispozitive fixe, dar şi mobile, care suplimentează forţele care se aflau deja în teren. Dispozitivele speciale sunt formate din poliţişti de ordine şi siguranţă publică, ai Serviciului de Acţiuni Speciale, de la Brigada Rutieră, Investigaţii Criminale. De asemenea, avem un sprijin consistent din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, a spus Bogdan Berechet într-o declaraţie de presă la sediul Poliţiei Capitalei.

El a precizat că niciun cetăţean de bună credinţă nu trebuie să se simtă în pericol, iar Poliţia Capitalei nu tolerează şi nu va tolera activităţi care să perturbe ordinea publică.

Bărbatul a fost căutat şi, în cele din urmă, prins.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului Independent Reţinere şi Arestare Preventivă, din eroare, au pus în libertate un bărbat, care se afla sub măsura arestarii preventive, persoana fiind eliberată la momentul în care se împlinea termenul de 24 de ore de la emiterea ordonanţei de reţinere. Conducerea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus verificări, prin  structura de control intern, cu privire la acest incident”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite