Gabriel Cotabiţă, în comă. Medicii se tem că i-a fost afectat creierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa cântăreţului Gabriel Cotabiţă atârnă practic de un fir de aţă, după ce a suferit vineri un stop cardiorespirator. În prezent, Cotabiţă se află în comă indusă, dar medicii se tem că activitatea cerebrală a fost compromisă în cele zece minute în care inima sa nu a pompat sânge.

Cunoscutul cântăreţ Gabriel Cotabiţă (59 de ani) este în comă profundă, fiind internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca după ce ar fi suferit un stop cardiorespirator cu semne de infarct pe 8 mai, în incinta Hotelului Hilton din Capitală. Starea lui de sănătate este în continuare una gravă, susţin medicii, care afirmă că artistul este, în prezent, ventilat mecanic, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Astfel, prognosticul specialiştilor este unul rezervat, cu atât mai mult cu cât aceştia se tem că activitatea cerebrală a cântăreţului a fost afectată în cele peste 10 minute în care inima nu a pompat deloc sânge. Chiar şi apropiaţii cântăreţului se tem pentru viaţa acestuia, ei precizând că doar „forţa divină” ar putea să-l ajute să depăşească aceste momente de cumpănă.

Gabriel Cotabiţă şi misterul de la Hilton

Coşmarul lui Gabriel Cotabiţă a început vineri, când cântăreţul, aflat la Hotelul Hilton, a căzut ca secerat la pământ, inima sa încetând să mai bată. Informaţiile cu privire la locaţia în care se afla sunt, pentru moment, contradictorii. Cotabiţă se afla fie în sala de fitness a hotelului, unde ar fi făcut exerciţii fizice la care a depus un efort prea mare, fie într-o cameră pe care ar fi închiriat-o.

Ce este cert, însă, este că rockerul a fost găsit în stare de inconştienţă de un angajat al hotelului, care a sunat, în jurul orei 13.00, la serviciul 112. Se pare că Gabriel Cotabiţă ar fi primit asistenţă specializată chiar de la angajaţii hotelului, pregătiţi să acorde primul ajutor celor care intră în stop cardiorespirator, diagnostic pus ulterior de cei de la SMURD.

În ciuda aglomeraţiei, cele două echipaje SMURD trimise la faţa locului au reuşit să ajungă într-un timp-record, iar după zece minute de eforturi continue, medicii au reuşit să repornească inima cântăreţului care, în urmă cu trei ani, a ţinut un regim alimentar drastic, reuşind să slăbească nu mai puţin de 30 de kilograme.

Gabriel Cotabiţă, stop cardiac: rezultatul coronografiei a fost unul bun

După ce l-au resuscitat şi stabilizat, medicii SMURD au luat decizia de a-l duce pe Cotabiţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite, inclusiv unei coronografii, rezultatul investigaţiei fiind unul bun, după cum au confirmat reprezentanţii unităţii medicale. 

„Starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă este gravă, pacientul este în comă indusă. A fost adus la noi cu stop cardiorespirator“, au precizat vineri reprezentanţii Spitalului Floreasca. În cursul zilei de azi, medicii care îl au în grijă urmează să decidă căror intervenţii va mai fi supus solistul, asta după ce se va întruni o comisie de specialitate din spital.

image
image

INTERVIU Profesor Doina Dimulescu, medic cardiolog: „Chiar şi durerea în coate poate fi semn de infarct“

Infarctul îi ia pe nepregătite pe români, afectaţi la vârste tot mai tinere de boli cardiovasculare, ucigaşul numărul unu la nivel european. Medicii admit că semnele infarctului pot fi înşelătoare şi că, nu de puţine ori, diagnosticele au fost puse greşit chiar şi de doctori cu experienţă.

Gabriel Cotabiţă şi antecedentele sale cardiace: şansele de recidivă sunt mari

Despre afecţiunile cardiovasculare ale lui Gabriel Cotabiţă se ştia de mult timp, dar apropiaţii au explicat că solistul, care a suferit până acum un preinfarct şi un infarct, îşi schimbase complet stilul de viaţă. Cu toate acestea, pericolul de recădere există, arată specialiştii.

Potrivit profesorului Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias din Capitală, sunt şanse mari ca un bolnav care a suferit un eveniment cardiac să treacă, chiar şi la un interval mai mare de timp, printr-un hop similar. „Dacă un pacient este diabetic, dacă este hipertensiv, dacă a mai avut vreodată un infarct de miocard, o durere toracică chiar nu foarte sugestivă ar trebui să îl trimită la spital, ei trebuie să se menajeze“, a explicat profesorul Dimulescu.

Evaluarea stării de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă: „Nu ştim ce şanse are“

Dacă familia cântăreţului Gabriel Cotabiţă le-a interzis medicilor să ofere informaţii legale de starea sa de sănătate, colegii săi de breaslă, apropiaţi ai acestuia, sunt îngrijoraţi şi speră că îndrăgitul interpret va trece cu bine peste aceste moment grele.

„Starea lui Gabi este aceeaşi. Nu ştim ce şanse are, dar sunt legate doar de divinitate. Ştim profesionalismul medicilor, însă Dumnezeu este cel care poate să-i dea o şansă. Supărările de peste zi, apoi nemulţumirea faţă de tot ce se întâmplă în ţara asta, pe plan muzical şi nu numai, l-au slăbit pe Gabi“, a declarat pentru „Click!“ compozitorul Horia Moculescu.

Gabriel Cotabiţă ţinea un regim de slăbire sever

Gabriel Cotabiţă a ţinut un regim de slăbire sever în urmă cu câţiva ani. Mai exact, în 2011, cântăreţul a reuşit să slăbească 30 de kilograme într-un interval scurt. Ulterior, a luat din nou în greutate, ajungând la 95 kg în 2014 şi a început o nouă dietă, sub controlul unui nutriţionist. Cotabiţă nu mânca mai mult de 150 de grame de carne la o masă şi prefera pui, curcan, vită sau peşte, gătite la cuptor sau la grătar. Nutriţionistul îi impusese şi o limită zilnică de 100 de grame la brânzeturi ca telemeaua light sau mozzarela şi două feliuţe de pâine de secară.

Fiica lui Cotabiţă: „Tata e pe mâini bune“

Iubita cântăreţului şi două dintre cele trei fiice au fugit la spital imediat ce artistul a fost internat. Familia lui Gabriel Cotabiţă nu a vrut să divulge informaţii referitoare la starea sa de sănătate şi a cerut discreţie. „Vă mulţumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteţi şi pentru susţinerea pe care o simţim. Tata este pe mâini bune şi suntem alături de el întru totul. Rugăm însă presa să înţeleagă că acum nu vom da declaraţii de niciun fel şi să respecte această dorinţă“, a scris pe Facebook una dintre fetele cântăreţului.

Radu Banciu nu se poate abţine

După ce s-a aflat că Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardiorespirator, Radu Banciu, de la B1 TV, a avut o reacţie violentă la adresa artistului. „Iată-l pe Cotabiţă la un pas să dea colţul. Sunt tot felul de supoziţii. Vom vorbi vreo două săptămâni… dacă se duce. Veţi auzi nu de la noi, de la alţii. Veţi auzi săptămâni în şir despre marele talent… Dacă şi ăsta a fost talentat şi a trăit în epoca de aur a muzicii, atunci Michael Jackson ce a fost?“, a spus el.  În schimb, mai multe vedete din România şi-au arătat suportul faţă Cotabiţă. „Gabi, sănătate multă, ştiu că te vei face bine! Mă rog pentru tine şi te iubesc!“, i-a scris Antonia pe Facebook.

image

Citeşte şi:

Gabriel Cotabiţă, în comă. Mesaje de susţinere din partea vedetelor: „Mă rog pentru tine şi te iubesc“

Mai multe nume cunoscute din România şi-au arătat suportul faţă de Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este încă în comă la Spitalul Floreasca, după ce vineri a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală. Printre aceştia se numără Antonia, Dan Negru şi Mircea Badea care au ţinut să-l aprecieze pe artist să îi dorească o revenire rapidă.

Gabriel Cotabiţă, în comă. Cântăreţul este în stare gravă

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă este încă în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a ajuns vineri. Acesta a suferit un stop cardio-respirator, fiind găsit leşinat într-un hotel din Capitală.

Gabriel Cotabiţă, găsit inconştient într-un hotel. Cântăreţul, care a făcut stop cardiorespirator, este intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Floreasca

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat. În prezent, cântăreţul Gabriel Cotabiţă este intubat şi respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite