Gabriel Cotabiţă, în comă. Mesaje de susţinere din partea vedetelor: „Mă rog pentru tine şi te iubesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe nume cunoscute din România şi-au arătat suportul faţă de Gabriel Cotabiţă (59 de ani), care este încă în comă la Spitalul Floreasca, după ce vineri a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală. Printre aceştia se numără Antonia, Dan Negru şi Mircea Badea care au ţinut să-l aprecieze pe artist să îi dorească o revenire rapidă.

„Gabi, sănătate multă, ştiu că te vei face bine! Mă rog pentru tine şi te iubesc!“, i-a scris Antonia pe Facebook, cântăreaţă cu care Gabriel Cotabiţă a stat la masa juriului emisiunii „KIDSing“, de la Kanal D.

„Gabi, fotografia asta are aproape 20 de ani, e de la Festivalul Callatis pe care l-am prezentat împreună, cândva. În toţi anii ăştia te-am ştiut de om serios şi tu ştii la fel de bine că în vară e de lucru. Aşa că lasă prostiile, back in business. P.S. Eu nu am amintiri cu Gabi, am proiecte“, a scris şi Dan Negru pe aceeaşi reţea socială adăugând textului o poză alb-negru în care se regăseşte şi artistul.

image

Mircea Badea se arată încrezător în şansele de revenire ale lui Gabriel Cotabiţă, „Sunt un admirator şi un amic de la distanţă a lui Gabi Cotabiţă. L-am cunoscut, am şi lucrat împreună, are o minte impecabilă. Inima i-o va repara doctorul Brădişteanu. Forţă!“.

Pe de altă parte, Radu Banciu a declarat în emisiunea sa de la B1 TV că Gabriel Cotabiţă va fi săptămâni de discuţie dacă „va da colţul“, iar talentul său nu poate să fie comparat cu a lui Michael Jackson. „Iată-l pe Cotabiţă la un pas să dea colţul. Sunt tot felul de supoziţii. Vom vorbi vreo două săptămâni… dacă se duce. Veţi auzi nu de la noi, de la alţii. Veţi auzi săptămâni în şir despre marele talent… Dacă şi ăsta a fost talentat şi a trăit în epoca de aur a muzicii, atunci Michael Jackson ce a fost? Extraordinar“, a spus el.

Gabriel Cotabiţă, resuscitat

Gabriel Cotabiţă a fost găsit inconştient într-un hotel din Capitală, vineri, acesta fiind dus de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat. Cântăreţul a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind intubat şi ventilat mecanic.

După ce a făcut stop cardiac, Gabriel Cotabiţă a fost supus unei coronarografii, cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. Cântăreţul nu are leziuni pe coronare, arată rezultatul investigaţiei la care a fost supus la Spitalul Floreasca, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală. Astfel, rezultatul coronarografiei la care a fost supus cântăreţul este unul bun. Gabriel Cotabiţă este în continuare asistat şi ventilat mecanic.

„Nu cred că a stat patru minute în stop cardio-respirator, cu o inimă care nu pompa. E greu de spus cât anume a stat. (...) Cred că e vorba de insuficienţa circulatorie, nu stop cardiac. După şapte minute de stop cardiac real eu cred că şansele sunt aproape nule. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât mai bine. (...) Masajul cardiac nu asigură un debit cardiac perfect. (...) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o şansă. Depinde de şansa pe care o ai“, a explicat medicul Nicolae Bacalbaşa.

Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stare de inconştienţă de un angajat al Hotelului Hilton, acolo unde acesta mergea la sala de sport. În jurul orei 13:00, angajatul a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD, medicii reuşind să-l resusciteze şi să-l stabilizeze pe Gabriel Cotabiţă. 

Surse medicale au declarat că familia lui Cotabiţă nu vrea să fie divulgate informaţii despre starea acestuia. Potrivit unor surse medicale, citate de Pro TV, cântăreţul este în stare gravă, iar doctorii nu au luat o decizie legată de tratamentul său şi intervenţia la care va fi supus. „Vă mulţumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteţi şi pentru susţinerea pe care o simţim. Tata este pe mâini bune şi suntem alături de el întrutotul. Rugăm însă presa să înţeleagă că acum nu vom da declaraţii de niciun fel şi să respecte această dorinţă în perioada următoare“, a scris pe Facebook una dintre fetele cântăreţului, Adela Cotabiţă. 

Gabriel Cotabiţă: profil

Gabriel Cotabiţă, născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova, a debutat în muzica rock în anul 1975, alături de grupul craiovean Redivivus. Între anii 1979 şi 1980, colaborează şi cu trupa Basorelief, alături de care susţine o serie de concerte pe litoral.

În 1983, trupa Holograf rămâne fără solist vocal şi-l solicită să vină în trupă. Cotabiţă participă la înregistrarea albumului „Holograf 1“, în 1984. În 1986, este contactat de compozitorul Ionel Tudor pentru a-i interpreta o piesă la festivalul de la Mamaia. Din acest moment, se dedică muzicii uşoare.

Între 1988 şi 1996 obţine şapte mari premii la Festivalul de la Mamaia. Trei dintre piesele sale, „Te rog domnişoară, nu pleca!“, „Voice from above“ şi „Raiul e pe Pământ“, obţin distincţia „Şlagărul anului“. În 2002, devine vocalul trupei VH2, alături de care cunoaşte un important succes comercial. A urmat, în perioada 1967-1969, cursurile Şcolii Populare de Artă din Craiova. Între 1973 şi 1978 a fost student la Institutul de Electrotehnică din Craiova, pe care l-a şi absolvit.

Puteţi citi AICI un amplu interviu acordat recent de cântăreţul Gabriel Cotabiţă ziarului „Weekend Adevărul“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite