Fraudă de 100.000 de euro în Spania! Patronul român al unei firme de transport, în centrul unei escrocherii uriașe

0
Publicat:

Șase persoane au fost arestate, fiind suspectate că au folosit carduri contrafăcute pentru a plăti taxele de pe autostrăzi. La conducere s-ar afla un român, patronul unei companii de transport din Spania, notează știridiaspora.ro. 

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

În noaptea de luni 29 mai spre marți 30 mai 2023, șase persoane au fost arestate. Doi șoferi au fost arestați în Franța, unul pe zona de deservire a autostrăzii Labenne, celălalt în timp ce trecea granița la Biriatou (Franța).

Patru arestări au avut loc și în Spania după ce au fost percheziționate șapte locații. 

 Autoritățile au emis un comunicat de presă în care au declarat că  „au fost ridicate 10.000 de euro, 230 de carduri de plată falsificate și echipamente de codare. Au fost emise trei mandate europene de arestare”.

Modul de operare al grupării infracționale implica utilizarea unor carduri falsificate, care, la contactul cu cititorul, determinau ridicarea barierei de taxare. Cu toate acestea, cardurile, care erau re-codate pentru a nu fi asociate cu niciun cont bancar, nu ofereau nicio formă de plată, iar costurile pentru utilizarea autostrăzilor cădeau în sarcina grupării. Prejudiciul cauzat se estimează la aproximativ 100.000 de euro, afectând trei companii de autostrăzi.

„Amploarea fenomenului a determinat deschiderea unei anchete la tribunalul Dax și formarea unei echipe de anchetă compusă din militari din plutonul motorizat Saint-Geours-de-Maremne și secția de cercetare Pau”, relatează sursa citată. 

Suspecții au fost activi în special în zona Landes, din Franța mai precis la punctul de taxare din Castets, situat pe autostrada A63.

Investigațiile derulate de poliția din Franța, în colaborare cu Guardia Civil din Spania și agenția Europole au dus la identificarea modului de operare al grupării.

„Directorul unei companii de transport de marfă și colaboratorii săi achiziționau carduri de plată falsificate, pe care le puneau la dispoziția șoferilor”, se menționează în comunicatul emis.

Cercetarea judecătorească, deschisă pentru înşelăciune în bandă organizată, continuă pentru a se stabili „rolul exact al tuturor protagoniştilor”, conchid jandarmii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite