11 români, acuzați de furt în Italia. Ce au putut să fure din parcurile eoliene

0
Publicat:

Un grup infracțional format din mai mulți români, șase italieni și un albanez a furat cabluri de cupru din parcurile eoliene din sudul Italiei și a revândut materialul pe piața neagră.

image

Conform Știri din diaspora, 11 hoți au fost arestați preventiv: nouă au ajuns în închisoare, unul în arest la domiciliu și unul are obligația de a nu părăsi țara.

Suspecții sunt considerați, din diferite motive, responsabili de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Ancheta, desfășurată în perioada februarie-septembrie 2022, a fost declanșată în urma unei tentative de furt dintr-un parc eolian situat, în zona Ururi și San Martino in Pensilis, în provincia Campobasso.

Din anchetă a reieșit că membrii organizației au comis 13 furturi în parcuri eoliene din Molise, Campania, Basilicata și Apulia. Astfel, au fost sustrase peste șase tone de cupru, precum și mai multe panouri fotovoltaice. Prejudiciul financiar este cuantificat la un milion de euro.

Capul rețelei era un român, care a coordonat și dirijat personal atât comiterea furturilor, cât și sortarea metalului sustras. Hoții au forțat ușa de acces a eolienelor, au tăiat diverse cabluri de cupru și au sustras materialul scump în cantitate mare, deteriorând, totodată, transformatoarele.

Metalul a fost apoi transportat în alte zone unde a fost decapat și pregătit pentru a fi introdus pe piața neagră.

Autoritățile au confiscat peste 615 kilograme de cupru.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite