Franța a trimis militari și avioane de luptă în România

0
Publicat:

Un detaşament al Forţelor Aeriene şi Spaţiale Franceze, compus din aproximativ 40 de militari şi trei aeronave multirol Rafale, a sosit luni, în Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă", de la Borcea.

FOTO Armée de l'Air et de l'Espace
FOTO Armée de l'Air et de l'Espace

„Militarii francezi vor executa misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române”, arată Ministerul Apărării.    

Misiunile comune de instruire contribuie la creșterea capacităţii de reacţie rapidă şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze.

De la începutul conflictului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, Forţele aeriene şi spaţiale franceze au participat la dispozitivul de misiuni de poliţie aeriană pe flancul estic al NATO, numit "Air Shielding".

Acest angajament, de obicei condus din bazele aeriene de origine ale aeronavelor, a fost, de asemenea, implementat prin detaşamente punctuale şi uşoare denumite "MORANE" în ţările din Europa de Est şi de Nord.

"În acest context şi pentru prima dată, Forţele aeriene şi spaţiale franceze desfăşoară aeronavele de luptă Rafale în România timp de câteva zile pentru a îndeplini misiuni în cadrul NATO", se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei în România  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite