FOTO Peste o mie de persoane au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei, la un miting organizat de Mişcarea Populară: „Jos, jos Parlamentul ticălos!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de persoane au participat sâmbătă la un miting în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestarea s-a desfăşurat între orele 12 - 14 şi a fost organizată de Partidul Mişcarea Populară, fiind direcţionată împotriva USL. Membrii Mişcării Populare îi acuză pe reprezentanţii puterii că vor să controleze Justiţia.

UPDATE 13.40 Şi fostul premier, Mihai-Răzvan Ungureanu, a ajuns la miting. Acesta a cerut demisia guvernului. „Să nu ne mai mişcăm din faţa Guvernului până nu le intră bine în cap că aşa nu se mai poate. Forţă şi unitate!”, a spus Ungureanu.

UPDATE 13.20 Participanţii la protest au scandat lozinci împotriva USL şi a Parlamentului şi au cerut demisia Guvernului Ponta. „Vrem dreptate, nu superimunitate”, „Jos, jos, jos Parlamentul ticălos”, „Ponta Victor Viorel o ruşine la Bruxelles”, „PCR nu a murit, USL l-a moştenit”, sunt câteva din lozincile scandate de manifestanţi.

„Până astăzi, am strigat individual împotriva minciunii şi prostiei, acum strigăm 2.000, iar mâine vom fi două milioane. Au promis o mulţime de lucruri şi nu s-au ţinut de cuvânt. În loc de prosperitate avem o superimunitate. Singura cale este să ieşim în stradă şi să înlocuim prostia cu cinstea. Pentru asta trebuie să dăm jos acest guvern ticălos”, a declarat Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, citat de Agerpres.

Printre cei prezenţi se numără fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi europarlamentarul Cristian Preda.

UPDATE 12.50 Eugen Tomac a susţinut un discurs în faţa manifestanţilor, transmite hotnews.ro, potrivit căruia la miting sunt nu mai puţin de 1.000 de persoane până la această oră.

UPDATE 12.05 Potrivit hotnews.ro, la miting este prezent preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda. De asemenea, prezentă este şi Ruxandra Dragomir, preşedintele organizaţiei de femei a PMP, printre cei aşteptaţi numărându-se şi Eugen Tomac, arată sursa citată.

Şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat prezenţa la manifestare.

Oamenii scandează împotriva guvernului USL şi cer demisia guvernanţilor din cauza schimbărilor aduse săptămâna aceasta în Codul penal. Concret, modificările Codului penal presupuneau printre altele, scoaterea parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici şi schimbarea prevederilor conflictului de interese.

„Mişcarea Populară continuă protestele publice împotriva abuzurilor USL. Veniţi alături de noi sâmbătă, 14 decembrie 2013, ora 12.00, în Piaţa Victoriei!”, se arata în apelul lansat pe Facebook de PMP.

Citeşte şi:

Crin Antonescu: „Am vorbit cu jurişti şi am înţeles că există anumite subtilităţi ale prevederilor Codului Penal. Cerem o reexaminare”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, la România TV, că a discutat cu mai mulţi jurişti despre noile modificări ale Codului Penal, iar aceştia l-au făcut să înţeleagă „anumite subtilităţi” care ar putea fi folosite „altfel” de către parlamentari. Liderul PNL a precizat că va cere o reexaminare a legii.

INTERVIU Traian Băsescu, despre modificarea Codului Penal: E o tentativă de hoţie ordinară

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, preşedintele României, Traian Băsescu, a făcut o amplă radiografie a evenimentelor scandaloase petrecute în această săptămână în Parlamentul României.

Ponta, după scandalul Codului Penal: Reacţia Ambasadei SUA a fost greşită. Am ştiut de Legea amnistiei. Crin s-a lăsat singur în ofsaid

Victor Ponta a declarat astăzi că proiectul la legea Codului Penal trebuie rediscutat. Ponta a cerut aviz din partea Ministerului Justiţiei şi spune că va trimite legea la Comisia Europeană, înainte de a o vota în Parlament. Totodată, prim-ministrul îl sprijină pe Lucian Bolcaş pentru funcţia de judecător al CCR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite