Crin Antonescu: „Am vorbit cu jurişti şi am înţeles că există anumite subtilităţi ale prevederilor Codului Penal. Cerem o reexaminare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Adevărul.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: Adevărul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, la România TV, că a discutat cu mai mulţi jurişti despre noile modificări ale Codului Penal, iar aceştia l-au făcut să înţeleagă „anumite subtilităţi” care ar putea fi folosite „altfel” de către parlamentari. Liderul PNL a precizat că va cere o reexaminare a legii.

 

„Sunt senator, nu sunt deputat, deci nu am parcitipat la dezbaterea amendamentelor pentru Codul Penal. Ca lider de partid m-am interesat însă. Eu am parcticipat doar la o şedinţa a grupului parlamentar despre legea minelor şi legea aministiei. Despre Codul Penal m-am interesat. Mai mulţi oameni, jurişti, m-au făcut să înţeleg anumite subtitilăţi din această lege. Am înţeles că aceste modificări pot fi folosite şi într-un alt fel. De aceea mi-am schimbat poziţia”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că va cere o reexaminare a legii, susţinand ca statutul demnitarilor trebuie să fie diferit de cel al funcţionarilor publici, însa nu in sensul unei „superimunităţi”.

Crin Antonescu nu a dorit să precizeze ce a discutat la întâlnirea informală de joi seară cu liderii USL.

„O să avem probabil o reuniune oficială a USL. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, categoric. Pentru Cod, suntem pentru o discuţie mult mai temeinică, să rezolvam statutul demnitarilor faţă de funcţionarii publici, iar de asemenea să aratam clar că nimeni nu e mai presus de lege. (...) Pentru Cod, suntem pentru o discuţie mult mai temeinică şi transparentă”, a mai spus Crin Antonescu.

Despre Legea Minelor: „Cred ca Ponta vorbeşte cu prea multă uşurinţă despre stil si clasicism. Nu-mi aduc aminte să-l fi lăsat pe Ponta în ofsaid cu ceva, atunci când am convenit ceva. Când am spus că o susţinem (legea minelor - n.r.), aşa am făcut. Am pledat pentru ea. A căzut din cauza absenţelor, însă o susţin în continuare. În opinia noastră nu este o lege pentru Roşia Montană, ci pentru exploatarea sănătoasă a resurselor naturale”, a spus Antonescu.

„Nu este domnul Ponta şi nici eu in ofsaid. Domnul Ponta face uşor confuzii, poate e şi usor obosit, nu e uşor să guvernezi. Nu ne-am răzgândit. Ştia că nu votăm legea amnistiei. Că n-am avut o discuţie în USL despre Codul Penal... voi propune o reexaminare. Nimeni nu tradează pe nimeni”, a mai declarat liderul PNL.

Despre posibila numire de la CC: „Noi am avut în aceasta privinta ca o înţelegere. Data trecută, la propunerea PNL a fost Mona Pivnicieru. De data asta am lăsat PSD să facă propunerea. Nu am spus dacă domnul Bolcaş ar fi sau nu bun pentru Curtea Constituţională. Eu nu pot să clasific antisemit pe cineva pentru că Traian Băsescu a zis asta. Ca jurist, domnul Bolcaş, a fost întodeauna impecabil, şi când era la România Mare, un partid pe care eu l-am detestat”, a spus Crin Antonescu. 

„Ultimele zile nu sunt pentru noi perdante în increderea oamenilor, pentru ca nu am reuşit noi să facem modificări. Oamenii nu ne-au votat ca să ne dam noi imunităţi, ci să punem la punct statutul demnitarilor şi sa oprim abuzurile”, a mai declarat liderul PNL.

Despre posibilitatea ca USL să candideze împreună la europarlamentare: „Nu ştiu, nu există nicio discuţie în sensul acesta. Noi am vrea separat. Ar fi de discutat în sensul că altfel sau astfel am avea un sentiment de revigorare a USL. Încheiem în acest an cu sentimentul că USL nu mai e ce a fost. Europarlamentarele ar putea fi un semnal că USL este încă puternic”, a declarat Crin Antonescu.

„Băsescu este inteligent, dar cu un tupeu de proastă calitate”

„Domnul Băsescu a făcut mai multe declaraţii iresponsabile. Cu hoţii, bandiţii care s-au apucat de furat. Astea sunt atitudini perfect iresponsabile. Domnul Băsescu a fost adesea vulgar. Nu e un păcat constituţional, dar e prea mult. Domnul Băsescu este un om inteligent, dar este şi profund necinstit şi cu un tupeu de proastă calitate, fiind singurul politician care are imunitate maximă. I-a dat-o Daniel Morar. Sigur că el poate spune orice. Domnul Gheţea nu este protejat doar de Traian Băsescu. El este protejat şi de Banca Naţională a României, mult mai discret”, a mai comentat liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite