Fostul primar al Slatinei Minel Prina a fost prins în Italia

0
Publicat:

Minel Prina, fost primar al Slatinei condamnat la închisoare în același dosar cu fostul ministru Darius Vâlcov, a fost prins în Italia.

Minel Prina / Foto: Arhivă
Minel Prina / Foto: Arhivă

Bărbatul a fost dat pe 3 mai în urmărire generală de Poliția Română după ce fusese condamnat definitiv la închisoare și nu a fost găsit de autorități, așa cum arată pagina oficială a instituției.

Minel Prina a fost acuzat de complicitate la trafic de influență și la spălare de bani și a fost condamnat marți, 02 mai, definitiv, de instanţa supremă, la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

În aceeași cauză, cunoscută drept „Dosarul tablourilor", a fost condamnat la 6 ani de detenție și Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, pentru trafic de influență și spălare de bani. Fostul demnitar a fost găsit vinovat pentru acordarea preferenţială a unor contracte cu statul, în calitate de edil, acţiuni de pe urma cărora ar fi primit diverse sume de bani, unele disimulate în obiecte de artă, prin intermediari, unul dintre aceştia fiind chiar Minel Prina.

Concret, procurorii au găsit peste 100 de tablouri achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. Instanța a dispus confiscarea de la Vâlcov a sumei de 6,2 milioane lei.

În acelaşi dosar au fost condamnate la închisoare cu executare alte două persoane, respectiv Petre Bogdan Timofte, om de afaceri (3 ani) şi Constantin Tomescu (3 ani şi 6 luni). Fostul şofer al lui Vâlcov, Lucian Petruţ Şuşală, a primit o sentinţă de 2 ani cu suspendare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite