Fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost arestat pentru 18 zile, de magistraţii de la Judecătoria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost arestat Foto: Cotidianul.md
Fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost arestat Foto: Cotidianul.md

Judecătoria Chişinău a emis un mandat de arest de 18 zile pe numele fostului deputat PSD, Cristian Rizea. Decizia a fost luată cu puţin timp în urmă, potrivit Deschide.md

 

Cristian Rizea îi acuză pe Vladimir Plahotniuc şi preşedintele în exerciţiu Igor Dodon că ar sta în spatele reţinerii sale.

„Aşteptăm să vedem. Eu am încredere în justiţia de aici. Este mâna lui Igor Dodon şi a lui Vlad Plahotniuc. Pe 15 noiembrie îi rog pe moldoveni să voteze Maia Sandu – singura soluţie ca Moldova să se salveze de kuliokul Dodon”, a declarat Cristian Rizea, conform Cotidianul.md

Avocatul lui Rizea susţine că clientul să figurează în actele moldoveşti cu numele şi prenumele, Cristian Rizea, iar în cele româneşti – Cristian Mihai, iar decretul de retragere a cetăţeniei moldoveneşti, semnat de Igor Dodon nu este în vigoare, iar învinuitul, care a solicitat azil politic, nu poate extrădat în România.

„Analizând acest mandat de arest internaţional observăm că este emis pe numele lui Rizea Cristian. Dar astăzi a adus în faţa instanţei Mihai Cristian. Consider că este o eroare care nu este problema noastră, dar instanţa ar trebuie să respingă demersul procurorului”, a argumentat avocata ex-parlamentarului, Corina Stratan, potrivit sursei citate.

Cristian Rizea a fost reţinut în Republica Moldova marţi, 3 noiembrie, la scurt timp după ce preşedintele Igor Dodon i-a anulat cetăţenia moldovenească.Condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, Rizea urmează să fie extrădat după ce fost reţinut la Chişinău. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a anunţat că Cristian Rizea a atacat în instanţă decretul său prin care acestuia i-a fost retrasă cetăţenia, însă judecătorii au respins cererea, potrivit lui Dodon.

    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite