Fostul deputat Ştefan Buciuta, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul deputat şi-a angajat fiica cabinetul său parlamentar
Fostul deputat şi-a angajat fiica cabinetul său parlamentar

Fostul deputat Ştefan Buciuta a fost condamant definitiv, marţi, de magistraţii Curţii Supreme la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiica la biroul său de parlamentar, aceasta obţinând în acest fel venituri în valoare de aproape 60.000 de lei.

În 2013, Agenţia Naţională de Integritate sesiza parchetul cu privire la cazul unui deputat maramureşean. ANI arătă că Ştefan Buciuta, reprezentantul minorităţii ucrainiene, ar fi vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce acesta ar fi angat-o pe fiica în biroul său parlamentar, încălcând astfel legea. 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului General, „inculpatul Buciuta Ştefan, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, în legislatura 2008-2012, a formulat cererea de angajare a fiicei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (decembrie 2008 – septembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum de 59.499 lei”. 

Citiţi şi:

UPDATE Medicii de familie ameninţă cu proteste dacă nu va fi retras proiectul Contractului cadru

Medicii de familie anunţă că vor face proteste dacă nu va fi retras proiectul Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale, susţinând că, prin modificările propuse, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) promovează interesele unor firme din domeniul medical, „care au ca obiectiv generarea profitului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite