Forţele Aeriene Regale Britanice, nouă misiuni de interceptare a ruşilor în Marea Neagră FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO RAF/Facebook
FOTO RAF/Facebook

Cele patru avioane de luptă Eurofighter Typhoon, din cadrul detaşamentului britanic dislocat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu în perioada mai-august 2021 pentru poliţie aeriană, au executat nouă misiuni de monitorizare a unor aeronave suspecte în apropierea spaţiului aerian al NATO din zona Mării Negre, au anunţat Forţele Aeriene Regale Britanice.

În majoritatea cazurilor, avioanele britanice au fost trimise să monitorizeze aeronave militare ruseşti care efectuau zboruri în apropierea spaţiului aerian NATO fără să transmită un plan de zbor prestabilit şi fără să comunice cu controlorii de trafic aerian din zonele prin care zburau, lucruri care pot pune în pericol şi traficul aerian civil.

Un astfel de incident s-a petrecut pe data de 22 iunie, când aeronave ruseşti de tip Suhoi Su-24 Fencer şi Su-30 Flanker au pătruns în regiunea românească de informare a zborurilor – FIR Bucureşti.

Preţul unui avion depăşeşte 150 de milioane de euro

Eurofighter Typhoon este un avion de luptă multi-rol bimotor care a fost proiectat şi este construit de un consorţiu format din trei companii partenere, Alenia Aeronautica, BAE Systems şi EADS.  Aeronavele sunt operate de Forţele Aeriene Regale (Royal Air Force), Forţele Aeriene Germane (Luftwaffe), Forţele Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) şi Forţele Aeriene Spaniole (Ejército del Aire). Costul unitar al unui Eurofighter Typhoon este de aproximativ 150 de milioane de euro, dar şi performanţele aparatului sunt pe măsură. Concret, aparatul depăşeşete dublul vitezei sunetului şi după decolare, într-un minut, poate ajunge la altitudinea de peste 18.000 de metri. Ca armament, Eurofighter este dotat cu un tun Mauser BK-27 şi poate fi echipat cu 13 modele de rachete sau 8 feluri bombe ghidate sau clasice. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite