Flagrant. Doi poliţişti din Predeal, trimişi în judecată pentru luare de mită de la agenţi sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi poliţişti din Predeal au fost trimişi în judecată pentru luare de mită FOTO Adevărul
Doi poliţişti din Predeal au fost trimişi în judecată pentru luare de mită FOTO Adevărul

Doi poliţişti din Predeal au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov pentru luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu, după ce au primit bani de la agenţi sub acoperire pentru infracţiuni la Legea circulaţiei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorii au dispus, pe 3 ianuarie, trimiterea în judecată în libertate a poliţistului D.G., pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi abuz în serviciu în forma infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, în timp ce agentul de poliţie M.C.A. a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Astfel, D.G., în calitate de agent-şef principal de poliţie cu aviz de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la regim rutier, a fost depistat, pe 6 iulie 2012, în timp ce primea 300 lei de la un agent sub acoperire de la Direcţia Generală Anticorupţie, iar pe 19 şi 26 septembrie 2012 a primit de la doi investigatori cu identitate reală de la DGA sumele de 200 de lei şi 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, potrivit sursei citate. Poliţistul a primit banii pentru a trece cu vederea contravenţii la regim rutier comise de aceştia.

Unul dintre poliţişti, acuzat şi de abuz în serviciu

De asemenea, D.G. este cercetat şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce în 23 iulie 2012 "aflându-se în exercitarea aceloraşi atribuţii de serviciu a identificat în trafic şi oprit pentru verificări şi întocmirea documentelor legale o persoană care a făcut o depăşire neregulamentară, dar pe care nu a sancţionat-o potrivit contravenţiei comise, la rugămintea acesteia, ci pentru comiterea unei alte contravenţii cu regim de sancţionare mai uşor, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 280 de lei".

În ceea ce-l priveşte pe celălalt poliţist, M.C.A., agent şef principal de Poliţie la Predeal, procurorii au stabilit că pe 27 septembrie 2012, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta a primit de la un investigator cu identitate reală suma de 200 lei pentru a nu constata contravenţia la regim rutier comisă de acesta şi pentru a nu aplica sancţiunile legale.

Pe 28 septembrie 2012, cei doi poliţişti au fost reţinuţi, fiind formulată propunere de arestare preventivă, care a fost însă respinsă de Tribunalul Braşov. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite