Familia arhitectei Anca Petrescu cere în justiţie daune morale de 4 milioane de euro de la medicii de la spitalele Floreasca şi de Urgenţă din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Petrescu a proiectat în 1980 cladirea Casa Poporului
Anca Petrescu a proiectat în 1980 cladirea Casa Poporului

Familia Ancă Petrescu au deschis un proces la Judecătoria Sectorului 1 şi cer patru milioane de euro de la medicii s-au ocupat de arhitectă în spitalele de urgenţă. Rudele spun că Anca Petrescu ar fi putut fi salvată.

Dosarul a  fost deschis la cererea fetelor şi a soţului Ancăi Petrescu. La proces sunt chemaţi medicii Mircea Beuran, Claudiu Ştefan Turculeţ, Amadeus Dobrescu şi Stelian Pantea şi spitalele Floreasca şi Clinic de Urgenţă Timişoara. Procesul a  fost deschis în iunie 2015 la Tribunalul Bucureşti, dar a fost declinat în noiembrie la Judecătoria Sectorului 1. Următorul termen din acest caz este pe 3 martie 2016.

Potrivit rudelor, niciunul dintre medici nu a depistat că Anca petrescu avea ruptură de colon, în urma căreia a murit în chinuri oribile. Potrivit Ştirile ProTV, unul dintre cei vizati, fostul ministru Mircea Beuran, le-a transmis magistraţilor că Anca Petrescu avea „tulburări psihiatrice” şi nu respecta ''normele de igienă''.

''Starea ei s-a agravat la Floreasca. Ei i-au refăcut analizele, nu au luat contact cu cei de la Timişoara, care au pus-o pe picioare şi au facut operatii complicate, ei nu s-au implicat, ne-au ascuns toate detaliile, nu ne-au aratat fisele si s-au purtat foarte urat”, acuza Cristina Petrescu, citată Ştirile ProTV.

Ce spune Mircea Beuran

Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Beuran, respinge categoric acuzatiile de malpraxis si spune ca justitia trebuie sa decida cine are dreptate. Iar in scrisoarea trimisa magistratilor afirma ca:
"Pacienta (diagnosticată cu tulburări psihiatrice) a avut permanent un comportament neadecvat refuzând investigaţii, recomandări medicale, respectarea unor norme de igienă”, dosarul Judecatoriei Sectorului 1, citat de Ştirile ProTV

Rudele Ancăi Petrescu nu au încredere în şefii IML Mina Minovici pentru că ar fi prieteni cu medicii pe care i-au chemat în judecată. Aşa că au cerut ca în acest caz expertiza medico-legala să fie făcuta la o clinică din Occident care sa fie deasupra oricăror banuieli de incorectitutdine. In paralel, procurorii se ocupă de ancheta penală.

Decesul

Arhitecta care a proiectat Casa Poporului, Anca Petrescu, în vârstă de 64 de ani, a murit, pe 30 octombrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, după ce intrase în comă la sfârşitul lunii septembrie, în urma unui accident rutier. Anca Petrescu era internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar de o lună era în comă, după ce a fost implicată într-un accident rutier în judeţul Timiş.
Anca Petrescu s-a născut în 20 martie 1949, la Sighişoara, iar în 1973 a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu. În 1980 a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului. În legislatura 2004-2008 a fost deputat din partea PRM.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite