Amendat şi purtat pe drumuri. IPJ a făcut Apel în cazul bărbatului pe care l-a amendat că a sunat la ”Radarul Pădurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Coc, bărbatul care a fost amendat pentru că a sunat la ”Radarul Pădurilor”, a primit o veste mai puţin plăcută. El a aflat că, după ce în noiembrie anul trecut a câştigat procesul prin care contesta amenda, IPJ a făcut Apel, pe care insanţa l-a admis.

Bărbatul şi-a luat acum avocat şi este dispus să continue lupta pentru a apăra spiritul civic din România, în faţa judecătorilor. ”La Judecătoria Târgu Lăpuş am câştigat în noiembrie anul trecut, s-a acceptat anularea procesului verbal, adică ceea ce cerusem eu. Inspectoratul de Poliţie ar fi avut 30 de zile la dispoziţie ca să facă Apel şi au făcut după vreo 27 de zile. Am înţeles că Judecătoria Maramureş a admis Apelul şi eu o să fiu chemat din nou. Mi se pare uşor ipocrit şi absurd, aceeaşi instituţie care a recunoscut că acel poliţist care m-a amendat a greşit (pentru asta am înţeles că a fost sancţionat), mă mai poartă pe mine prin tribunale”, a declarat Ciprian Coc. Acesta a arătat că a luat deja legătura cu un avocat şi că aşteaptă să fie fixată un nou termen. ”E deranjant că eu, omul de rând, sunt purtat pe drumuri. Ei au timp să facă lucrul ăsta, pentru că o fac tot pe banii mei”, a mai spus el. De asemenea, bărbatul a mai arătat că din informaţiile pe care le-a aflat, se pare că transportul pe care l-a verificat avea documentele incomplete. ”Am înţeles că nu era tercută ora. Nu am văzut documentele, dar a reieşit ulterior că acel camion a mai făcut două transporturi în acea zi”, a mai spus el.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au arătat pentru Adevărul că aşteaptă Motivarea instanţei. ”Până în acest moment nu ne-a fost comunicată soluţia motivată a instanţei de apel. Precizăm faptul că poliţistul nu a fost sancţionat disciplinar. Competenţa de a aprecia şi a dispune în legătură cu legalitatea sau nelegalitatea unui proces verbal de contravenţie revine, potrivit O.G 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, doar instanţelor de judecată”, au arătt reprezentanţii IPJ Maramureş. 

Vă reamntim că Ciprian Coc din Băiuţ (Maramureş) a fost prima persoană amendată pentru că a sunat la 112 pentru a verifica legalitatea unui transport de lemne. El a contestat amenda (de 1000 de lei) în instanţă şi a câştigat. Acum însă aşteaptă fixarea unui termen după ce instanţa a admis Apelul IPJ Maramureş.

”Radarul pădurilor” este un sistem informatic care permite monitorizarea traseului lemnului de la plecarea din pădure şi până la cel care îl prelucrează (sau ieşirea din ţară). Sistemul a fost implementat spre finalul anului 2014, printr-o hotărâre de guvern. Astfel, la fiecare transport de lemn, lucrătorul silvic sau firma care a cumpărat lemnul respectiv trebuie să înscrie în sistemul informatic SUMAL, pe care îl accesează de pe smartphone. Odată plecat din pădure, în cazul unui control, transportatorul trebuie să prezinte avizul cu un cod unic ce a fost emis de sistem după introducerea datelor. Legalitatea transportului se poate verifica şi fără oprirea maşinii.

Mai puteţi citi:

O femeie a ajuns la spital, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite