Drumuri închise din cauza viscolului! CNAIR, mesaj pentru șoferii rămași blocați în zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Mai multe drumuri naționale din zona Vrancea-Buzău sunt închise
Mai multe drumuri naționale din zona Vrancea-Buzău sunt închise

UPDATE 20.16 Drum județean din Tulcea, închis temporar

Circulaţia autovehiculelor pe drumul judeţean Niculiţel-Valea Teilor-intersecţie DN 22F s-a închis temporar, începând de sâmbătă după-amiază, pentru a preveni apariţia unor evenimente, au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta şi Prefectura judeţului Tulcea.

Decizia de închidere a sectorului de drum este una preventivă, având în vedere că în orele următoare se aşteaptă noi depuneri de zăpadă şi intensificări ale vântului, se arată în decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Pe sectorul de drum mai sus-menţionat nu sunt autovehicule blocate", mai arată sursa amintită.

Traficul autovehiculelor în judeţul Tulcea s-a desfăşurat sâmbătă în condiţii de iarnă, dar autorităţile nu au anunţat evenimente deosebite cauzate de ninsoare.

UPDATE 19.20 Restricţiile de tonaj, ridicate pe DN 2C, între Costeşti şi Padina, judeţul Buzău

Circulaţia pe DN 2C, între Costeşti şi Padina, judeţul Buzău, a fost reluată fără restricţii de tonaj, informează sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"După acţiunile permanente ale drumarilor, s-a reuşit redeschiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2C (km 0+000 - km 48+000) între localităţile Costeşti - Smeeni - Padina. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", spune compania de drumuri.

UPDATE 16.55 Circulaţia rutieră pe DN 24D, între Băleni şi Tuluceşti, judeţul Galaţi, a fost închisă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN 24D, pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Băleni şi Tuluceşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse (10 - 25 metri), CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN 24D (km 51+000 - km 84+911), pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Băleni şi Tuluceşti. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", atrage atenţia compania de drumuri,

UPDATE 16.30 Circulaţie rutieră închisă pe DN25, între Hanu Conachi şi Şendreni, judeţul Galaţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN25, pe raza judeţului Galaţi, între localităţile Hanu Conachi şi Şendreni, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse.

"Din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse (10 - 25 metri), CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis să închidă circulaţia pe DN25 (km 31+000 - km 68+196) pe raza judeţului Galaţi între localităţile Hanu Conachi şi Şendreni. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", spune compania de drumuri, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.  

UPDATE, ora 14,45: Circulaţia pe sensul Râmnicu Sărat - Buzău de pe DN 2 a fost deblocată şi se circulă controlat, în convoi, informează sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Intervenţia continuă a drumarilor a făcut posibilă deblocarea circulaţiei pe calea 2, între Râmnicu Sărat şi municipiul Buzău. Circulaţia pe acest sector de drum se va face organizat, în convoaie de autovehicule însoţite de utilajele de deszăpezire şi de echipaje de la Poliţia Rutieră pentru a tranzita zona afectată de condiţiile meteorologice. Precizăm că organizarea convoaielor de tranzit se face doar pentru cei aflaţi în zona afectată", spune CNAIR.

În acest moment, se lucrează şi pentru deblocarea căii 1 de circulaţie pe direcţia Buzău - Râmnicu Sărat.  

UPDATE 14.20 Drum județean din Vaslui, închis pentru deszăpezire

O porţiune din DJ284 a fost închisă temporar de autorităţi, tronsonul de aproximativ doi kilometri blocat din cauza căderilor abundente de zăpadă urmând să fie redat circulaţiei după deszăpezire.

"Sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 13,30, un tronson de aproximativ 1,5 - 2 km din DJ 284, situat între localităţile Arsura şi Ghermăneşti, comuna Drânceni, va fi închis traficului rutier, din cauza depunerilor consistente de zăpadă. Tronsonul va fi redat circulaţiei după câteva ore, după curăţarea acestuia, cu utilajele de mai mare capacitate deplasate în zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.  

UPDATE, ora 13.00:  Circulaţia pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău, a fost deschisă, cu restricţie de tonaj de 3,5 tone, informează sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"După acţiunile permanente ale drumarilor s-a reuşit deblocarea circulaţiei şi deschiderea pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", se spune într-un comunicat al CNAIR.

UPDATE, ora 12.00: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis, începând cu ora 12:00, restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe mai multe sectoare de drum naţional, din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, remis sâmbătă AGERPRES, sectoarele vizate sunt: DN 2B, între Şendreni şi Giurgiuleşti, DN 25, între Tecuci şi Şendreni, DN 26, între Galaţi şi Murgeni, şi DN 24D, între Griviţa şi Vânători.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", avertizează compania de drumuri.

UPDATE, ora 10.15: Pe DN2/E85  accesul a fost restricționat tuturor categoriilor de autovehicule între localitatea Slobozia Bradului din Vrancea până la limita cu județul Buzău.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;

3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;

10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

Drumuri naționale din Vrancea, închise circulației FOTO: IPJ Vrancea
Drumuri naționale din Vrancea, închise circulației FOTO: IPJ Vrancea

1. DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;

2. DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;

3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;

4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;

6. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe:

1. DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 – 64), A2 București – Constanța (km 10 – 105), A3 București – Ploiești (43 – 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București. Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, potrivit CNAIR.

Peste 100 de autovehicule blocate pe DN24

Circa 100 de autovehicule au rămas blocate, vineri seara, pe DN 24, între Tişiţa şi limita cu judeţul Galaţi, din cauza ninsorii şi viscolului, pentru deblocarea acestora fiind necesară intervenţia Serviciului Drumuri Naţionale cu utilajele din dotare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Alte zeci de autovehicule, printre care şi trei microbuze de transport călători, au rămas înzăpezite, în cursul serii, la Jitia, Ciorăşti, Dumbrăveni, Suraia, Măicăneşti sau Corbiţa, iar două tiruri au derapat şi s-au răsturnat pe carosabil, la Slobozia Bradului şi la ieşirea din Mândreşti, blocând traficul în zonă pentru mai multe ore.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, începând cu ora 23,00 a fost restricţionat traficul rutier pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN2 - E85, pe sensul de mers către Bucureşti.

Drumuri blocate sau cu circulația îngreunată în județul Brăila

Trei drumuri judeţene din Brăila sunt blocate din cauza zăpezii, iar pe alte trei drumuri judeţene circulaţia este îngreunată, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Sunt blocate DJ 203 - Ulmu - Făurei - Jirlău - Galbenu, DJ 203 A - Galbenu - Vişani - Câineni Băi şi DJ 203 T - Jirlău - Vişani.

Drumurile cu circulaţia îngreunată sunt DJ 202 A - intersecţia DJ 202 D - Gulianca, DJ 202 H - Grădiştea - Măraloiu şi DJ 221 - Cazasu - Romanu - Gemenele - Rîmnicelu - Şuţeşti.

Pe toate drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, începând cu ora 07,00 fiind restricţionat traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe toate drumurile naţionale din judeţ.

IPJ Brăila a instalat mai multe filtre de informare în judeţ: pe DN 2B, în oraşul Ianca, la intersecţia cu DJ 221 - filtru de informare cu privire la folosirea rutei ocolitoare DN 2B - Buzău; pe DN 22, la intrare în localitatea Cazasu - filtru de informare cu privire la faptul că se circulă în condiţii de iarnă pe acest sector de drum; DN 2B, în localitatea Surdila-Greci - filtru de informare cu privire la faptul că spre judeţul Buzău se circulă în condiţii de iarnă; DJ 203 - Făurei - filtru de informare că spre judeţul Buzău se circulă în condiţii de iarnă.

Cât mai ninge

Codul portocaliu va fi în vigoare până duminica, la ora 10.00, potrivit ANM. Județele vizate sunt Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În aceste zone va ninge abundent (35 - 50 l/mp) şi se va depune un strat de zăpadă consistent, informează Agerpres.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55 - 65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 - 29 ianuarie, ora 10:00, Codul galben de vreme rea va fi valabil în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25- 40 l/mp.

De asemenea, în sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri, vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, viscolind ninsoarea.

În plus, în Carpaţii Meridionali şi, local, în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 - 70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite