Dosarul Medusa de trafic de droguri printre liceeni: opt persoane au fost trimise în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți traficanți de droguri de risc şi mare risc au fost trimişi în judecată de  DIICOT. Consumatori erau elevi de liceu. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Bucureşti.

Drogurile de mare risc se vindeau elevilor FOTO DIICOT
Drogurile de mare risc se vindeau elevilor FOTO DIICOT

Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu (un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate).

De asemenea, au fost încheiate trei acorduri de recunoaștere a vinovăției. În cadrul operațiunii cu numele de cod cauza MEDUSA, a fost investigat un grup infracțional organizat inițiat si constituit în luna mai 2022 de către un număr de trei dintre inculpați majori.

La grupul infracțional organizat, constituit in scopul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc, au aderat succesiv ceilalți inculpați, printre care și un minor in vârsta de 15 ani la acel moment.

Inculpații au acționat pe mai multe paliere, de comandă și de execuție, constând în validarea aderării la grup a unor inculpați si integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori ,aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc și mare risc, către consumatori de vârste tinere și foarte tinere. În cauza au fost efectuate investigații financiare vizând tranzacțiile cu cryptomonedă realizate de către unii dintre inculpați.

Acord de recunoaștere a vinovăției

La data de 20.06.2023 a survenit un acord de recunoaștere a vinovăției, în cadrul căruia s-a solicitat condamnarea inculpatului la un total de 2 ani și 6 luni închisoare și menținerea măsurii arestului preventiv, până la data rămânerii definitive a hotărârii.

La data de 13.06.2023, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției s-a solicitat instanței dispunerea pedepsei de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru un inculpat major, termen în care acesta va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției s-a solicitat dispunerea măsurii educative a asistării zilnice, pentru o perioadă de șase luni, față de un inculpat minor.

Prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea specială a cantităților de droguri ridicate pe parcursul perchezițiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, grindere și cântare electronice, precum și a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum și obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare în cuantum de 60.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite