Doi români au vândut laptopuri și telefoane Apple, importate din SUA, timp de șase ani, fără să plătească taxe. La cât se ridică prejudiciul

0
Publicat:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anchetează două persoane suspectate că, timp de aproximativ şase ani, au importat din SUA produse marca Apple pe care le-au vândut fără a plăti taxele aferente tranzacţiilor. Prejudiciul este de peste 1,3 milioane de lei.

Au vândut produse Apple importate din SUA, timp de șase ani, fără să plătească taxe FOTO: ARHIVA
Au vândut produse Apple importate din SUA, timp de șase ani, fără să plătească taxe FOTO: ARHIVA

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare în data de 13.06.2024 un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Bucuresti într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul vânzărilor de produse electronice importate de pe teritoriul SUA”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Potrivit anchetatorilor, în perioada perioada 2017-2022, persoanele vizate de anchetă, au importat de pe teritoriul SUA produse electronice marca Apple (telefoane, laptopuri, ceasuri, etc) pe care le-au comercializat pe teritoriul României fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în valoare totală de 1.319.106 lei, reprezentând impozit pe venit din activități independente 567.823 lei, TVA– 688.195 lei, CAS-42.403 lei și CASS- 20.685 lei.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de perchezitie domiciliară, au fost identificate mai multe documente și înscrisuri utile cauzei, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și recuperării pagubei produse la bugetul statului.

Joi, 13 iunie 2024, procurorii şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut cinci percheziţii domiciliare în acest dosar, la adrese din Bucureşti, unde au găsit mai multe documente şi înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării pagubei produse la bugetul statului.

Două persoane fizice sunt urmărite penal pentru evaziune fiscală în formă continuată, procurorii notând că este vorba despre 94 de acte materiale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus față de un inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13.06.2024 şi până la data de 11.08.2024, inclusiv.

De asemenea, a fost dispusă „măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil-apartament în suprafață de 80 mp situat în Piatra Neamț, un autoturism marca BMW 320D, dar și cu privire la toate bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, precum și măsura popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenta sumei de 1.319.106 lei”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite