Doi directori de la Complexul Energetic Oltenia, judecaţi pentru achiziţii supraevaluate de furtunuri pentru stingerea incendiilor şi  truse sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Energetic Oltenia FOTO Mediafax
Complexul Energetic Oltenia FOTO Mediafax

Doi şefi din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, director al Sucursalei Divizia Minieră, şi Vasile Ghimiş, director la Direcţia Economică a Sucursalei Divizia Minieră, au fost trimişi luni în judecată de procurorii DNA pentru 7 infracţiuni de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată doi afacerişti Daniel Sever Giurcău - administrator de fapt al SC TFR Teminvest SRL, Florin Temelie- administrator de drept al SC TFR Teminvest SRL şi societatea SC TFR Teminvest SRL. Acuzaţiile: complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, ar fi dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, achiziţionarea de la două firme (printre care şi SC TFR Teminvest SRL) controlate de Giurcău Daniel Sever şi Temelie Florin, la preţuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor.

„În acelaşi context, pe de o parte „ajutorul” acordat de inculpaţii Temelie Florin şi Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăţilor pe care le administrau, la preţuri supraevaluate de circa 6-7 ori faţă de preţurile lor de achiziţie”, acuză DNA.  Pe de altă parte, afaceriştii ar fi depus oferte în numele altor societăţi, fără consimţământul administratorilor acestora sau în numele unor societăţi administrate de rude sau prieteni apropiaţi, dezavantajoase faţă de ofertele firmei câştigătoare.

DNA: Prejudiciu pentru CEO, beneficii pentru firmă

Procurorii arată că prin această conduită infracţională, profitând şi de faptul că la nivelul unităţilor miniere din subordine era necesară achiziţionarea de truse medicale şi furtunuri pentru pompieri, inculpaţii Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile ar fi prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societăţile controlate de cei doi oameni de afaceri.

SC CEO SA a comunicat că se va constitui parte civilă în procesul penal cu suma de 415.240,66 lei.

În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite