Descinderi în forţă la 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 persoane au fost arestate în dosarul achiziţiilor publice. FOTO arhiva Adevărul.
15 persoane au fost arestate în dosarul achiziţiilor publice. FOTO arhiva Adevărul.

Poliţiştii au descins, vineri dimineaţa, în 22 de locaţii şi au ridicat 15 persoane, acuzate într-un caz de achiziţii ilegale în valoare de 1,5 milioane de lei, pe baza unor contracte obţinute cu ajutorul unor funcţionari publici, informează Poliţia Capitalei.

Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a pus în executare 22 de autorizaţii de percheziţie şi 15 mandate de aducere în faţa instanţei a acuzaţilor, în Bucureşti şi în judeţul Brăila.

Acţiunea poliţiştilor şi a procurorilor bucureşteni a fost organizată în urma cercetărilor făcute într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, dare şi luare de mită.

Din cercetările procurorilor şi ale poliţiştilor bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor s-a stabilit că, în perioada septembrie – decembrie 2012, mai multe persoane, cu ajutorul unor funcţionari din cadrul unei instituţii publice, ar fi obţinut contracte de achiziţii publice în valoare de peste 1,5 milioane de lei, fără a respecta prevederile legale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite