UPDATE Doi bărbați au fost reținuți în dosarul privind furtul unui pistol din casa unui fost ofițer SRI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE Polițiștii ilfoveni au reținut joi doi bărbați în dosarul în care investighează furtul unui pistol din casa unui fost ofițer SRI. Măsura a fost luată după descinderile efectuate dimineață și audierile care au urmat.

„La data de 18 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost conduse 4 persoane, în urma celor 6 percheziții desfășurate. Până în prezent, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 2 bărbați, de 23 și 24 de ani” se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Pentru o altă persoană, un bărbat, de 26 de ani, polițiștii orașului Popești Leordeni au dispus reținerea pentru 24 de ore, ca urmare a administrării probatoriului în alte două dosare de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirilor infracțiunii de furt calificat.

„În fapt, în cele două dosare penale, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați, la datele de 19 și 24 decembrie 2023, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința persoanelor vătămate, de unde ar fi sustras bijuterii, ceasuri de lux și diverse sume de bani”, se mai arată în comunicat.

A patra persoană condusă la audieri are, în prezent, calitatea de martor.

Știrea inițială

Polițiștii ilfoveni au descins, în această dimineață, la șase adrese din București și Pantelimon, în dosarul în care investighează furtul unui pistol din casa unui fost ofițer SRI. Patru persoane au fost duse la audieri. 

Șase percheziții domiciliare au fost desfășurate joi, 18 ianuarie, în casele a patru persoane bănuite că au furat din casa din Voluntari a unui fost ofițer SRI un pistol, 24 de cartușe și mai multe bijuterii. Cele patru persoane suspectate au fost aduse la audieri. 

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii Serviciul de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au desfășurat 6 percheziții la domiciliile a 4 persoane, într-un dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, polițiștii vor pune în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.”, transmite IPJ Ilfov. 

Jaful a avut loc când proprietarul era plecat de acasă. Mai exact, în seara zilei de 6 ianuarie, fostul ofițer SRI a anunțat poliția că „persoane necunoscute i-au sustras din locuința situată în orașul Voluntari mai multe bijuterii, un pistol letal și 24 de cartușe”, potrivit IPJ Ilfov. 

Lucrurile erau păstrate într-un seif și, pentru că hoții știau locul în care erau ținute bunurile, victima crede că hoții au acționat la pont. Bărbatul se gândește că menajera, pe care o concediase în urma o lună ar fi putut să dea spargerea, împreună cu soțul ei. 

Fostul ofițer SRI a lucrat la Brigada Antitero 18 ani, iar de-a lungul timpului a asigurat securitatea pentru mulți demnitari, inclusiv pentru președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) în momentul în care a venit în România, pentru șeful FBI, dar și pentru președintele României. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite