Cum a furat o menajeră peste 50.000 de euro din casa unui medic stomatolog. Bani și bijuterii erau într-un seif

0
Publicat:

O femeie care a lucrat pe post de menajeră în locuința unui medic stomatolog a ajuns la închisoare după ce a sustras dintr-un seif suma de 50.000 de euro. Hotărârea definitivă a fost pronunțată în 13 decembrie 2023, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Menajera a descoperit cheia și cifrul și a sutras bani din seif FOTO Adevărul
Menajera a descoperit cheia și cifrul și a sutras bani din seif FOTO Adevărul

Faptele au avut loc în perioada 2020 – 2021. Cristina P. lucra ca menajeră, în casa medicului stomatolog, din anul 2017.

Medicul avea într-un dulap din dormitor, un seif, în care pusese în pungi diferite sumele de 100.000 lei, 60.000 lei și 18.000 euro. Separat de aceste pungi, în interiorul seifului au mai fost depuse sumele de 20.000 lei și aproximativ 2.000 euro, dar și mai multe bijuterii de aur.

Seiful se putea deschide cu două chei ascunse în casă și un cod din șase cifre, știut doar de medic. La un moment dat, menajera, în luna aprilie a anului 2020, a descoperit seiful, cheia de acces și cifrul scris pe o hârtie și a sustras din el o sumă de bani, respectiv circa 3.000 de euro și 1.000 de lei. Ulterior, în luna octombrie, a mai furat în jur de 15.000 de lei și 400 de euro. La scurt timp a mai sustras suma de 6.000 de lei și câteva bijuterii.

Cu doar cinci zile înainte de Crăciunul din 2020, proprietara casei a deschis seiful pentru a scoate ceva bani și a descoperit că mare parte din sumele depozitate nu mai erau.

Filmată cu camera ascunsă

„A constatat că în prima dintre pungi se mai afla doar suma de 1.100 lei, în cea de-a doua pungă se mai afla suma de 200 euro, iar în cea de-a treia pungă se mai afla suma de 1.000 lei, iar din sumele de bani depuse alături pungilor se mai afla doar suma de 1.400 lei, nemaifiind bancnotele în euro”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

Medicul a anunțat imediat poliția, dar a și montat camere de luat vederi în camera unde era seiful. Din imaginile surprinse, s-a văzut clar cum menajera sustrăgea diferite sume de bani.

Aceasta nu a negat că a sustras bani, dar a spus că nu a luat o sumă mare, susținând, de asemenea, că a descoperit seiful deschis. A fost anchetat și trimis în judecată și soțul menajerei care știa că femeia fură bani din casa în care face curat. Acesta i-a dat indicații cum să ia banii fără a fi depistată. În total, femeia a furat din seif aproximativ 53.000 de euro și bijuterii.

Femeia a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu executare, iar soțul acesteia (Marius P.) a primit un an și șase luni cu suspendare. Cei doi au fost obligați la plata a 53.000 de euro daune materiale, către medicul stomatolog jefuit. Femeia a ajuns în penitenciar, unde îți execută pedeapsa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite