Un controversat fost șef din poliție s-a înscris în AUR. Înainte, a trecut pe la USR și PER

0
Publicat:

Fostul comandant al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, Viorel Caragea, un personaj controversat, s-a înscris în AUR. Acesta a mai făcut parte din USR, timp de câteva zile, și din Partidul Ecologist Român (PER), unde a fost președintele organizației din Gorj.

Caragea spune că este un simplu membru AUR Foto: Radio Infinit
Caragea spune că este un simplu membru AUR Foto: Radio Infinit

„Sunt un simplu membru al unui partid în care m-am înscris de o lună și ceva. Se poate înscrie oricine pe platforma acestui partid. Sunt înscris în AUR. Sunt un simplu membru de partid. Nu am niciun gând de candidatură. (...) Nu știu dacă o să candidez sau nu“, a spus Viorel Salvador Caragea, la o emisiune de la Tv Sud.

Caragea a fost președintele Partidului Ecologist Român Gorj și a făcut parte, timp de câteva zile, din USR Gorj, dar și-a dat demisia după ce câțiva lideri importanți de la nivel central s-au arătat revoltați de faptul că au devenit colegi cu Viorel Salvador Caragea.

Un cunoscut om de afaceri a făcut grevă din cauza lui Caragea

Viorel Salvador Caragea a fost unul dintre cei mai controversaţi şefi din Poliţie. Scandalurile s-au ţinut lanţ în perioada în care acesta a condus instituţia. Caragea a fost contestat de către o parte a poliţiştilor din Gorj, dar şi de către unii oameni de afaceri. Unul dintre aceştia, Mihai Rămescu, a organizat chiar un protest pe străzile din municipiul Motru împotriva şefului de atunci al Poliţiei Gorj, sesizând că este hărţuit şi ameninţat de Caragea, deoarece a refuzat să intre în afaceri cu acesta.

În urmă cu peste zece ani, Mihăi Rămescu și cei peste 200 de angajați pe care-i avea atunci au mai protestat printr-o grevă japoneză. „M-a chemat la o cafea și a spus că vorbesc urât la adresa lui. Am plecat spre inspectorat, dar apoi m-a luat și m-a dus acasă la el la Preajba, mi-a făcut cunoștință cu tatăl lui. M-a pus să dau mâncare la struți, după care m-a invitat într-o magazie plină cu rasteie de găini outoare și mi-a spus să mă gândesc la o afacere pe care o puteam face noi“, a relatat la momentul respectiv omul de afaceri Mihai Rămescu la adresa lui Caragea.

Caragea a mai fost cercetat în dosare penale, dar niciunul nu s-a terminat cu trimiterea acestuia în judecată. 

Caragea a fost implicat în numeroase scandaluri Foto: Gorj News
Caragea a fost implicat în numeroase scandaluri Foto: Gorj News

În ce scandaluri a fost implicat Caragea la Centrul Chinologic Sibiu

Acesta a fost mutat de la comanda Poliției Gorj la cea a Centrului Chinologic Sibiu. 

„Caragea a atras numeroase memorii în perioada în care a activat la Sibiu. A fost acuzat că a ordonat legarea câinilor în lanțuri prinse de cabluri, că a eliminat explozibilii și stupefiantele din antrenamente și a dispus înlocuirea acestora cu «obiecte purtătoare de miros», fapt ce a afectat calitatea instruirii și a perturbat activitatea“, potrivit Turnului Sfatului.

Salvador Viorel Caragea a devenit pensionar începând din 5 mai 2017, după ce din februarie 2015 a fost transferat de la IPJ Gorj la conducerea Centrului chinologic Sibiu.

Comentariu jignitor la adresa unui apreciat medic

Caragea s-a făcut remarcat, după ieșirea din activitate, și prin mesaje denigratoare, ultimul atac de acest fel fiind făcut la adresa unui medic apreciat din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pe care l-a atacat cu privire la religia acestuia: „Tu ști (n.red - știi) ce au pățit otomanii care au încercat sute de ani să ne cotropească? Cred că nu ai citit de Țepeș Vodă. Ai greșit orașul. Dute (n.red. - Du-te) unde a înțărcat mutu iapa“, este comentariul plin de greșeli transmis de Caragea pe Facebook.

Medicul Charaf Hmida este tunisian și musulman.

Mesajul postat de Viorel Salvador Caragea la adresa medicului Hmida Foto: Facebook
Mesajul postat de Viorel Salvador Caragea la adresa medicului Hmida Foto: Facebook

Acesta  a mărturisit că se gândește să-l dea în judecată pe Caragea pentru jignirile aduse. Charaf Hmida este un medic deosebit de apreciat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite