Cutremur în Turcia. Salvatorii români au început să construiască baza de operații în provincia Hatay

0
Publicat:

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Salvatorii români în Turcia. FOTO IGSU
Salvatorii români în Turcia. FOTO IGSU

Este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români sunt în provincia Hatay din Turcia. FOTO IGSU
Salvatorii români sunt în provincia Hatay din Turcia. FOTO IGSU

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin. Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur”, precizează marți IGSU.

Salvatorii români sunt în provincia Hatay din Turcia. FOTO IGSU
Salvatorii români sunt în provincia Hatay din Turcia. FOTO IGSU

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

 Ultimul bilanț cunoscut este de aproape 3,000 de morţi

 Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două, cu magnitudini de 6,7 și 7,5. Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de peste 2.921 de morţi şi 15.834 de răniţi în Turcia și în Siria.

Opt cetăţeni români şi doi polonezi au fost îmbarcaţi, luni seară, într-o aeronavă militară, pentru a părăsi Turcia, în urma cutremurelor produse în această ţară.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite